Šport > Nogomet
2982 ogledov

Argentinski mediji: Največji krivec je Messi

Lionel Messi Profimedia
Argentina je doživela velik šok na začetku svetovnega prvenstva.

Argentinska reprezentanca je v enem izmed največjih presenečenj na svetovnih prvenstvih z 1:2 klonila proti Savdski Arabiji. Gavči so preko Lionela Messija sicer hitro povedli, dosegli še tri zadetke, ki so bili po posredovanju VAR-a vsi razveljavljeni zaradi prepovedanih položajev, nato pa so nogometaši iz Arabskega polotoka v drugem polčasu poskrbeli za velik preobrat.

"Ni izgovorov. Zdaj moramo stopiti še bolj skupaj. Ta skupina je zelo težka in to je pokazala tudi naša tekma. V takšnem položaju se že dolgo nismo znašli in to je pravi trenutek, da pokažemo, koliko smo vredni," je po tekmi dejal Messi in dodal: "To je za nas težek udarec, takšnega začetka tekmovanja vsekakor nismo pričakovali. Zdaj se moramo dobro pripraviti na prihajajoči tekmi in zmagati."

Selektor Argentine Lionel Scaloni pa je povedal: "Zelo težko se je bilo vrniti v igro, saj so nam v petih minutah zabili dva gola, to pa sta bila tudi njihova edina strela v okvir vrat. Da smo vse zadetke dosegli iz prepovedanega položaja... To je bila čudna tekma. Zdaj ni več moč ničesar narediti, lahko gremo le dalje. Mislim, da smo sicer dobro odigrali. Imamo še dva dvoboja. To je žalosten dan, ampak gremo naprej."

Argentinski mediji so že raztrgali svojo reprezentanco, še zlasti se je na udaru znašel prvi zvezdnik Messi. "Udarec. Ki nas je stisnil ob zid. Eden tistih porazov, ki bo še dolgo pustil brazgotino. Pri tem rezultat niti ni tisto, kar najbolj boli. Hujši je bil izostanek reakcije, neobstoječa ekipna igra, pomanjkanje pritiska, igra brez čvrstosti v obrambi. Argentina je proti Savdske Arabije izgubila več kot le tekmo. Pozabila je na svoje nogometne principe in svetovno prvenstvo odprla na najslabši način," so zapisali pri Ole.

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

"Res je, da so razveljavili tri zadetke, a to ne more skriti dejstva, da je ekipa težko povezala tri podaje. To se je zgodilo zato, ker na zelenici ni bilo niti Messija niti Di Marie. Neuigran in neprecizen se je Messi skrival na desni strani, bil je izgubljen. Zato je izgubil tekmo," so še zapisali pri omenjenem mediju.

Pri Clarinu pa so šokanten poraz povzeli tako: "Težka klofuta za Argentino. Savdska Arabija je preobrnila dvoboj in začudila svet. To je zgodovinski šok za Argentino."

Messi je za svojo predstavo dobil oceno 4 (od možnih 10). "Začel je tekmo z golom iz enajstmetrovke, nato je bil blizu še drugega zadetka., a nato preprosto ni uspel najti prostora ob odlični obrambi Savdijcev. Ti so svoj prvi gol dosegli po Messijevi napaki, ko je izgubil žogo. Eden največjih je izjemno slabo odprl svoj peti mundial," so svojo oceno obrazložili pri Clarinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice