Šport
970 ogledov

Zaradi Infantina in Fife Nemci izgubili enega glavnih sponzorjev

Nemška nogometna reprezentanca Profimedia
Veriga supermarketov REWE je prekinila sodelovanje z nemško nogometno ekipo.

Nemška veriga supermarketov REWE je danes sporočila, da s takojšnjim učinkom prekinja sodelovanje z Nemško nogometno zvezo (DFB) zaradi "škandaloznega odnosa" Mednarodne nogometne zveze Fife v vse hujšem sporu glede raznolikosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podjetje se je že oktobra odločilo, da ne bo podaljšalo sodelovanja z nemško reprezentanco, zdaj pa je sporočilo, da bo svoj odhod pospešilo.

REWE | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po trenutnih odločitvah Fife in izjavah predsednika Giannija Infantina podjetje meni, da se mora jasno distancirati od stališča Fife in se odpovedati pravicam iz pogodbe z DFB, zlasti v kontekstu svetovnega prvenstva," so sporočili iz podjetja.

Kapetani več evropskih držav, vključno z Nemčijo, so se namreč zavezali, da bodo med SP nosili mavrični kapetanski trak One Love kot del kampanje za spodbujanje vključevanja in proti diskriminaciji. Vendar tega zdaj ne bodo storili, saj je Fifa zagrozila s sankcijami na igrišču, zaradi katerih bi igralci, ki bi nosili neodobreno opremo, lahko prejeli rumeni karton.

Gianni Infantino Udaril po Evropi Šport Bizaren govor predsednika Fife: "Počutim se kot gej, invalid, migrant..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice