Šport > Nogomet
184 ogledov

Prva tekma, ki ni dala zadetka

Andreas Cornelius Profimedia
Danska in Tunizija poskrbeli za prvo tekmo brez golov v Katarju.

Danska in Tunizija šestič igrata na SP. Evropska zasedba je v Katar prišla kot ena tihih favoritov, posebej zaradi skoraj popolnih kvalifikacij, v katerih je prejela le tri zadetke. Tudi tokrat je mrežo ohranila nedotaknjeno, vendar bila predvsem v prvem polčasu nekajkrat na preizkušnji.

Tunizijci, ki so iskali svojo tretjo zmago na 16. tekmi na SP, so bili ob enakovredni igri v prvem polčasu konkretnejši, v drugem polčasu pa je bila terenska pobuda na strani Dancev, ki so zadeli tudi vratnico.

Tunizijci so v 23. minuti zadeli prek Issama Jebalija, a iz prepovedanega položaja. Eno lepših priložnosti v prvem delu so tudi imeli afriški predstavniki, ko je po kotu iz bližine v 39. minuti streljal Aissa Laidouni, toda nenatančno, v 42. minuti pa se je pred Kasperjem Schmeichlom znašel še Jebali, a je danski vratar izvrstno posredoval.

V drugem polčasu so v 55. minuti prek Andreasa Skova Olsna zadeli tudi Danci, toda tudi iz prepovedanega položaja. So pa igralci s severa Evrope vse bolj prevzemali pobudo.

V 69. minuti je Christian Eriksen prišel do odprtega strela, a se je tunizijski čuvaj mreže Aymen Dahmen izkazal, malce zatem pa je Andreas Cornelius s slabega metra žogo z glavo poslal v vratnico.

Tudi v zadnjem delu tekme so Danci neuspešno iskali pot skozi tunizijsko obrambo, so pa v 94. upali na najstrožjo kazen, a so se sodniki po ogledu posnetka odločili, da ni šlo za nedovoljeno igranje z roko enega tunizijskih igralcev. Podobno je bilo na drugi strani v 71. minuti po domnevnem igranju z roko Joakima Maehleja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice