Šport > Nogomet
452 ogledov

Zvezdnik Barcelone zgrešil z 11-m, na koncu remi

Robert Lewandowski Profimedia
Po zapravljeni enajstmetrovki Lewandowskega Poljaki in Mehičani brez golov.

Mehiška in poljska nogometna reprezentanca sta uvodni obračun na svetovnem prvenstvu v Katarju končali z neodločenim izidom 0:0 v Dohi. Pred tem je v skupini C Savdska Arabija senzacionalno z 2:1 premagala Argentino.

reprezentanva Savdskse Arabije SP 2022 Šport To so naredili Savdijci po zmagi nad Argentino Lionel Messi Selektor: Bili smo dobri Šport Argentinski mediji: Največji krivec je Messi Lionel Messi SP 2022 Šport Messi ni mogel verjeti! Savdska Arabija poskrbela za prvi šok prvenstva

Mehika in Poljska sta se merili na prvem povsem montažnem objektu v zgodovini SP, sestavljenem iz 974 ladijskih zabojnikov, ki ga bodo v primeru uspešne skupne kandidature Argentine, Čila, Paragvaja in Urugvaja za SP 2030 preselili v slednjega in ga v Maldonadu znova sestavili za tekme takratnega mundiala.

Mehičani, ki osmič zapovrstjo in 17. skupno igrajo na SP ter so 13. julija 1930 v Montevideu igrali sploh prvo tekmo v zgodovini SP (1:4 proti Franciji), in Poljaki, ki na mundialih igrajo devetič, so v prvem polčasu pokazali igro brez pravih priložnosti. V drugem pa so Poljaki zapravili najstrožjo kazen prek Roberta Lewandoskega.

Mehičani so bili prvi na tekmi, ki so resneje zagrozili, potem ko je v 26. minuti le malo mimo vrat z glavo meril Alexis Vega. Sicer pa je prvi polčas minil ob precej večji mehiški posesti žoge, pravih priložnosti pa niti ni bilo, izjema je bil še strel Jorgeja Sancheza v 45. minuti precej z desne strani, ko je moral posredovati Wojciech Szczesny.

V 56. minuti pa so Poljaki prišli do najstrožje kazni, po pregledu posnetka je sodnik dosodil prekršek Hectorja Morena nad Lewandowskim v kazenskem prostoru. Prav zvezdnik Barcelone je nato v 58. minuti izvedel strel z bele pike, izjemno pa je posredoval Guillermo Ochoa, tako da je ostalo 0:0.

Guillermo Ochoa | Avtor: Profimedia Profimedia

Mehičani so v 64. minuti zagrozili prek Henryja Martina, sicer pa ne ena ne druga ekipa nista dopuščali posebej nevarnih akcij tekmecu. Bilo je sicer nekaj polpriložnosti, a so bili streli precej nenatančni, blokirani ali preprosto preslabi.

Mehika bo v 2. krogu čez štiri dni igrala proti Argentini, Poljska pa proti Savdski Arabiji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice