Anketa: Ronaldo najboljši, sledi Henry

Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je na svoj 30. rojstni dan v anketi Press Association Sport premagal Thierryja Henryja in nekdanjega soigralca Ryana Giggsa.
Oglej si celoten članek

Cristiano Ronaldo je dobil tudi priznanje slovite Press Association Sport, ki je objavila rezultate ankete, v kateri so Portugalca vprašani izbrali za najboljšega nogometaša v zgodovini Premier League.

Ronaldo je slavil pred legendama Manchestra Uniteda in Arsenala, nekdanjim soigralcem Ryanom Giggsom in Thierryjem Henryjem. Nekdanji član Sportinga se je iz Lizbone prav po vztrajanju Giggsa in ostalih izkušenejših članov Uniteda, ki so prepričali takratnega prvega moža na klopi rdečih vragov Sira Alexa Fergusona, z 18 leti preselil v Manchester, kjer je ostal vse do leta 2009, ko ga je kupil Real Madrid. Na Old Traffordu je Ronaldo osvojil tri naslove državnega prvaka, ob prvi osvojeni Zlati žogi v karieri pa je dvignil tudi pokal Lige prvakov in pokal FA.

Anketa je zajela 1.000 ljudi, ki so Portugalca izbrali pred Henryjem, Gigssom in Ericom Cantonajem (Manchester United). Sledijo še Gianfranco Zola (Chelsea), Dennis Bergkamp (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Alan Shearer (Blackburn, Newcastle), Roy Keane (Manchester United) in Patrick Vieira (Arsenal).

Več na goal.com/si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.