Šport
26 ogledov

Anketa: Ronaldo najboljši, sledi Henry

Cristiano Ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je na svoj 30. rojstni dan v anketi Press Association Sport premagal Thierryja Henryja in nekdanjega soigralca Ryana Giggsa.

Cristiano Ronaldo je dobil tudi priznanje slovite Press Association Sport, ki je objavila rezultate ankete, v kateri so Portugalca vprašani izbrali za najboljšega nogometaša v zgodovini Premier League.

Ronaldo je slavil pred legendama Manchestra Uniteda in Arsenala, nekdanjim soigralcem Ryanom Giggsom in Thierryjem Henryjem. Nekdanji član Sportinga se je iz Lizbone prav po vztrajanju Giggsa in ostalih izkušenejših članov Uniteda, ki so prepričali takratnega prvega moža na klopi rdečih vragov Sira Alexa Fergusona, z 18 leti preselil v Manchester, kjer je ostal vse do leta 2009, ko ga je kupil Real Madrid. Na Old Traffordu je Ronaldo osvojil tri naslove državnega prvaka, ob prvi osvojeni Zlati žogi v karieri pa je dvignil tudi pokal Lige prvakov in pokal FA.

Anketa je zajela 1.000 ljudi, ki so Portugalca izbrali pred Henryjem, Gigssom in Ericom Cantonajem (Manchester United). Sledijo še Gianfranco Zola (Chelsea), Dennis Bergkamp (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Alan Shearer (Blackburn, Newcastle), Roy Keane (Manchester United) in Patrick Vieira (Arsenal).

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.