Šport > Nogomet
8 ogledov

Ronaldo se je spovedal na Twitterju

Ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je svoj udarec in izključitev na tekmi s Córdobo označil za "nepremišljenega", v najslabšem primeru bi ga lahko stal tudi derbija z Atléticom.

Cristiano Ronaldo je takoj po tekmi v Córdobi prek Twitterja izrazil obžalovanje zaradi dogodka iz drugega polčasa, ko je povsem nepotrebno brcnil nasprotnega nogometaša Edimarja, drugega člana domačega moštva pa je še udaril v obraz. Portugalec je tako želel čim bolj vplivati na disciplinsko komisijo, ki tovrstne "spontane" poteze vzame v obzir pri končni sodbi. 

  • Kako se je odvijala tekma? Več TUKAJ

"Opravičujem se vsem, še posebej pa Edimarju za svoje nepremišljeno dejanje na današnji tekmi," je na Twitterju zapisal Ronaldo. Glavni sodnik Alejandro Hernández Hernández je Portugalcu pokazal direkten rdeči karton, toda poteze osvajalca Zlate žoge ni označil za "nasilno" (v tem primeru bi mu grozila višja kazen), prav tako v že objavljenem sodniškem poročilu njegov udarec v obraz enega od nasprotnikov ni omenjen, čeprav ga je ponovil dvakrat, prvič le nekaj minut pred izključitvijo po podaji iz kota.

Ronaldo | Avtor: Profimedias Profimedias
V naslednjih dneh bomo tako v Španiji lahko spremljali odštevanje do razsodbe komisije, ki bi lahko Ronaldu prisodila vsaj dve tekmi kazni, kakor se je v preteklosti dogajalo v podobnih primerih. Če bodo odgovorni dodali še Portugalčev udarec z roko, potem bi lahko suspenz še narasel - Ronalda skorajda zagotovo ne bo na tekmah z Realom Sociedadom in Sevillo, njegov nastop pa ni gotov niti na ključni tekmi z Atléticom Madridom (7. februarja). 

To je že peta izključitev, ki jo je kot član madridskega kluba zagrešil Ronaldo. Nazadnje je predčasno končal tekmo pri Athleticu na San Mamésu, rdeče pa je videl tudi proti Almeríi, Málagi in Atléticu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.