Šport
57 ogledov

Ronaldo prejel zlato kopačko

Cristiano Ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je prejel zlato kopačko za najboljšega strelca na stari celini. Portugalec je še tretjič dobil to prestižno nagrado, letos pa si jo je razdelil z Urugvajcem Luisom Suarezom.

Cristiano Ronaldo in Luis Suarez sta v minuli sezoni zabila 31 zadetkov v španski in angleški ligi. Portugalec je zlato kopačko prejel na ločeni podelitvi, Suarez je svoj zlati čevelj v Barceloni prejel že sredi oktobra. Ronaldo se je s tretjo nagrado za strelske dosežke izenačil z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem.

Portugalec je prvič slavil še kot član Manchester Uniteda, v lanski sezoni pa je bil z 31 zadetki že drugič najboljši strelec španskega prvenstva. S Portugalcem se je izenačil le Suarez, ki je prejel priznanje za uspešno tresenje mrež nasprotnika še iz časov, ko je igral za Liverpool. 

Ronaldu je čevelj ob navzočnosti soigralcev Ikerja Casillasa, Garetha Bala in Sergia Ramosa vročil predsednik madridskega Reala Florentino Perez"Prepričan sem, da me bodo v prihodnosti obravnavali kot enega največjih nogometašev vseh časov. Vedno si prizadevam biti čim boljši. To je moj vsakodnevni cilj," je dejal 29-letni Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.