Anže doma proti Sharksom ne zmaguje

Foto: Žurnal24 LA Kingsi so na domačem ledu tretjič letos klonili proti San Joseju.
V sredo zvečer je bil na ledu lige NHL znova Anže Kopitar, a je s Kingsi znova izgubil, tokrat proti San Joseju. Do novega poraza tudi Toronto, po podaljšku so bili boljši Islandersi.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Buffalo : Ottawa 3:5
Washington : Tampa Bay 3:2
NY Rarnegrs : Carolina 4:2
Columbus : Atlanta 2:0
NY Islanders : Toronto 4:3
Dallas : Minnesota 8:3
Chicago : Nashville 5:2
St. Louis : Detroit 0:5
Los Angeles : San Jose 2:3

Na vseh letošnjih obračunih Los Angeles Kingsov in San Jose Sharksov so slavili gostje, tako je bilo tudi v sredo, ko je San Jose z rezultatom 3:2 zmagal v Los Angelesu in Kraljem Anžeta Kopitarja prizadejal 23. poraz v sezoni, s katerim so z naskokom najslabša ekipa lige. Za San Jose je to sedma zaporedna zmaga, s čimer so prestavili klubski rekord. "Dobro smo začeli serijo gostujočih tekem. Lažje je igrati v gosteh, če hitro povedeš z golom ali dvema. Doma je težje, ker je na igralcih več pritiska," je po srečanju dejal trener Sharksov Ron Wilson . San Jose je namreč povedel v 10. oziroma 13. minuti prve tretjine, ko sta zadela Milan Michalek in Joe Pavelski . V uvodnih minutah zadnje tretjine je Michalek dosegel svoj drugi gol. Za Kralje sta zadela Rob Blake in v zadnji minuti srečanja za končnih 3:2 po podaji Anžeta Kopitarja Lubomir Višovskij . "Edina dobra stvar v porazih je to, vsaj upam, da bodo moji igralci zasovražili izgubljanje. Številni so potrti zaradi porazov, a nihče se še ne predaja," je vnovičen poraz pred 18.118 gledalci komentiral Marc Crawford . Slednjega so gledalci izžvižgali že pred začetkom srečanja, tokratni poraz je že 11. zaporedni – to je njihov najslabši niz v zadnjih treh letih.

Toronto je klonil v New Yorku. © AFP

 
Toronto Maple Leafs igrajo pod svojimi oziroma predvsem pod pričakovanji svojih navijačev. Z novim porazom ostajajo na 11. mestu vzhodne konference. Na gostovanju v New Yorku pri Islandersih so v sredo izgubili po podaljšku z rezultatom 3:4. V prvi tretjini so gledalci videli kar pet zadetkov, s 3:2 jo je dobila domača ekipa. V drugi minuti zadnje tretjine je Alex Steen izenačil na 3:3 in izsilil podaljšek. Odločitev o zmagovalcu je padla v peti minuti podaljška oziroma vsega devet sekund pred njegovim koncem, ko je zadel Mike Comrie , z dvema zadetkoma in podajo prvi igralec srečanja. Srečanje med Dallasom in Minnesoto se je končalo s kar 11 zadetki, domači so slavili z 8:3.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.