Šport
9 ogledov

Anže doma proti Sharksom ne zmaguje

LA Kingsi so na domačem ledu tretjič letos klonili proti San Joseju. Žurnal24 main
V sredo zvečer je bil na ledu lige NHL znova Anže Kopitar, a je s Kingsi znova izgubil, tokrat proti San Joseju. Do novega poraza tudi Toronto, po podaljšku so bili boljši Islandersi.
 

Liga NHL

Buffalo : Ottawa 3:5
Washington : Tampa Bay 3:2
NY Rarnegrs : Carolina 4:2
Columbus : Atlanta 2:0
NY Islanders : Toronto 4:3
Dallas : Minnesota 8:3
Chicago : Nashville 5:2
St. Louis : Detroit 0:5
Los Angeles : San Jose 2:3

Na vseh letošnjih obračunih Los Angeles Kingsov in San Jose Sharksov so slavili gostje, tako je bilo tudi v sredo, ko je San Jose z rezultatom 3:2 zmagal v Los Angelesu in Kraljem Anžeta Kopitarja prizadejal 23. poraz v sezoni, s katerim so z naskokom najslabša ekipa lige. Za San Jose je to sedma zaporedna zmaga, s čimer so prestavili klubski rekord. "Dobro smo začeli serijo gostujočih tekem. Lažje je igrati v gosteh, če hitro povedeš z golom ali dvema. Doma je težje, ker je na igralcih več pritiska," je po srečanju dejal trener Sharksov Ron Wilson . San Jose je namreč povedel v 10. oziroma 13. minuti prve tretjine, ko sta zadela Milan Michalek in Joe Pavelski . V uvodnih minutah zadnje tretjine je Michalek dosegel svoj drugi gol. Za Kralje sta zadela Rob Blake in v zadnji minuti srečanja za končnih 3:2 po podaji Anžeta Kopitarja Lubomir Višovskij . "Edina dobra stvar v porazih je to, vsaj upam, da bodo moji igralci zasovražili izgubljanje. Številni so potrti zaradi porazov, a nihče se še ne predaja," je vnovičen poraz pred 18.118 gledalci komentiral Marc Crawford . Slednjega so gledalci izžvižgali že pred začetkom srečanja, tokratni poraz je že 11. zaporedni – to je njihov najslabši niz v zadnjih treh letih.

Toronto je klonil v New Yorku. © AFP

 
Toronto Maple Leafs igrajo pod svojimi oziroma predvsem pod pričakovanji svojih navijačev. Z novim porazom ostajajo na 11. mestu vzhodne konference. Na gostovanju v New Yorku pri Islandersih so v sredo izgubili po podaljšku z rezultatom 3:4. V prvi tretjini so gledalci videli kar pet zadetkov, s 3:2 jo je dobila domača ekipa. V drugi minuti zadnje tretjine je Alex Steen izenačil na 3:3 in izsilil podaljšek. Odločitev o zmagovalcu je padla v peti minuti podaljška oziroma vsega devet sekund pred njegovim koncem, ko je zadel Mike Comrie , z dvema zadetkoma in podajo prvi igralec srečanja. Srečanje med Dallasom in Minnesoto se je končalo s kar 11 zadetki, domači so slavili z 8:3.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.