Anže gledal zmago svojih s 4:0!

Foto: Žurnal24 LA Kings so slavili v gosteh. (Foto: Reuters)
V zahodni konferenci so soigralci poškodovanega Anžeta Kopitarja iz Los Angelesa v gosteh s 4:0 premagali San Jose in izenačili na 1:1 v zmagah. Detroit je še drugič premagal Phoenix, tokrat s 4:3.
Oglej si celoten članek

Prvo tekmo kalifornijskih ekip v končnici hokejske lige NHL so Morski psi iz San Joseja začeli z zmago po podaljšku. Tokrat so bili Kralji prepričljivo boljši in pred selitvijo serije v Staples Center so izid izenačili na 1:1. Nerešljiva uganka za domače hokejiste je bil tokrat vratar Jonathan Quick. Ustavil je vseh 34 strelov na svoja vrata, v napadu pa se je izkazal Drew Doughty z dvema zadetkoma. Za Kralje sta bila uspešna še Jack Johnson in Kyle Clifford.

Drugo moštvo s slovenskim pridihom v NHL Detroit pa je opravilo že polovico dela za nadaljevanje končnice. Tudi na drugi tekmi prvega kroga so bila rdeča krila boljša od Phoenixa. Končni izid je bil 4:3, Pavel Dacjuk je dosegel en gol, izkazal pa se je še z akcijo, ko je poskušal vratarja premagati s strelom med nogama, odbiti plošček pa je Darren Helm potisnil v gol. Ko sta svoje dodala še Brian Rafalski in Tomas Holmström, se je zdelo, da so gostje dotolčeni. Toda v drugi polovici tekme so Kojoti zadeli trikrat, vselej z igralcem več, ter se po golih Radima Vrbate in dveh Shana Doana približali le na 3:4, takšen izid pa je nato ostal tudi do konca. Pri Rdečih krilih zaradi poškodbe kolena še vedno ni igral najboljši strelec rednega dela Henrik Zetterberg.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Boston Bruins : Montreal Canadiens 1:3 /0:2/

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 5:4 /1:1/

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning /1:1/
Washington Capitals – New York Rangers /2:0/

Zahod

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 0:4 /1:1/

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 4:3 /1:1/

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks /2:0/
Anaheim Ducks – Nashville Predators /1:1/

*v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.