Šport
29 ogledov

Anže gledal zmago svojih s 4:0!

LA Kings so slavili v gosteh. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V zahodni konferenci so soigralci poškodovanega Anžeta Kopitarja iz Los Angelesa v gosteh s 4:0 premagali San Jose in izenačili na 1:1 v zmagah. Detroit je še drugič premagal Phoenix, tokrat s 4:3.

Prvo tekmo kalifornijskih ekip v končnici hokejske lige NHL so Morski psi iz San Joseja začeli z zmago po podaljšku. Tokrat so bili Kralji prepričljivo boljši in pred selitvijo serije v Staples Center so izid izenačili na 1:1. Nerešljiva uganka za domače hokejiste je bil tokrat vratar Jonathan Quick. Ustavil je vseh 34 strelov na svoja vrata, v napadu pa se je izkazal Drew Doughty z dvema zadetkoma. Za Kralje sta bila uspešna še Jack Johnson in Kyle Clifford.

Drugo moštvo s slovenskim pridihom v NHL Detroit pa je opravilo že polovico dela za nadaljevanje končnice. Tudi na drugi tekmi prvega kroga so bila rdeča krila boljša od Phoenixa. Končni izid je bil 4:3, Pavel Dacjuk je dosegel en gol, izkazal pa se je še z akcijo, ko je poskušal vratarja premagati s strelom med nogama, odbiti plošček pa je Darren Helm potisnil v gol. Ko sta svoje dodala še Brian Rafalski in Tomas Holmström, se je zdelo, da so gostje dotolčeni. Toda v drugi polovici tekme so Kojoti zadeli trikrat, vselej z igralcem več, ter se po golih Radima Vrbate in dveh Shana Doana približali le na 3:4, takšen izid pa je nato ostal tudi do konca. Pri Rdečih krilih zaradi poškodbe kolena še vedno ni igral najboljši strelec rednega dela Henrik Zetterberg.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Boston Bruins : Montreal Canadiens 1:3 /0:2/

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 5:4 /1:1/

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning /1:1/
Washington Capitals – New York Rangers /2:0/

Zahod

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 0:4 /1:1/

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 4:3 /1:1/

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks /2:0/
Anaheim Ducks – Nashville Predators /1:1/

*v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.