Anže Kopitar tokrat brez točk

Foto: Žurnal24 Branilci naslova so do zmage prišli v zadnjem trenutku.
Anže Kopitar, ki je podaljšal pogodbo z Los Angelesom, se na prvi tekmi letošnje sezone ni najbolj izkazal. Njegovi Kralji so v San Joseju izgubili z 1:3. Zmaga za branilce naslova.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

NY Rangers : Philadelphia 4:3
St. Louis : NY Islanders 2:5
Detroit : Ottawa 3:2
Carolina : Tampa Bay 4:3*
Dallas : Nashville 1:3
Los Angeles : San Jose 1:3
Columbus : Phoenix 1:3
Chicago : Washington 2:4
Montreal : Toronto 6:1
Atlanta : Florida 2:3*
New Jersey : Pittsburgh 2:1*
Boston : Minnesota 3:4
Vancouver : Calgary 5:4*
*- po podaljšku

21-letni Anže Kopitar, ki je s 47,6 milijona ameriških dolarjev vredno pogodbo podaljšal zvestobo klubu iz mesta angelov do sezone 2015/16, je na ledu prebil 19 minut, v tem času pa proti vratarju San Joseja sprožil le en strel. Kralji so sicer v sedmi minuti tekme po natančnem strelu Aleksandra Frolova prišli v vodstvo, a je nadaljevanje srečanja potekalo povsem po željah gostiteljev. Najprej je na 1:1 v drugi minuti druge tretjine izenačil Devin Setoguchi, dobrih petnajst minut kasneje je na 2:1 za morske pse povišal ČehTomaš Plihal, končni rezultat 3:1 pa je v drugi minuti zadnje tretjine postavil Joe Pavelski. V vratih Los Angelesa je 38 obramb zbral Jason LaBarbera. "Ko streljaš, se dogajajo dobre stvari. V prvih desetih minutah ni šlo vse po načrtu, v nadaljevanju pa smo prišli do strelov, kar se je izplačalo,“ je po tekmi povedal podajalec pri dveh zadetkih Marc-Edouard Vlasic, ki je skupaj s soigralci proti mreži LaBarbere poslal 41 strelov.

Potem ko so lanski prvaki iz Detoita doživeli poraz pred domačimi gledalci proti Torontu z 2:3, v Ottawi tokrat niso pustili točk. Sicer so že od sedme minute prve tretjine lovili zaostanek. Ottawo je namreč ob igralcu več na ledu v vodstvo popeljal Alexandre Picard. Pet minut kasneje je izenačil Valtteri Filppula. Edini zadetek v drugi tretjini je za Ottawo dosegel Nick Foligno. Zadnja tretjina pa je minila v znamenju branilcev naslova, oziroma Johana Frazena. Najprej je osem minut pred koncem tekme izenačil, potem pa minuto in sedemnajst sekund pred koncem poskrbel še za odločilni gol in zmago s 3:2. Najvišjo zmago večera so sicer dosegli hokejisti Montreala, ki so v kanadskem obračunu s 6:1 nadigrali Toronto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.