Šport
9 ogledov

Anže Kopitar tokrat brez točk

Branilci naslova so do zmage prišli v zadnjem trenutku. Žurnal24 main
Anže Kopitar, ki je podaljšal pogodbo z Los Angelesom, se na prvi tekmi letošnje sezone ni najbolj izkazal. Njegovi Kralji so v San Joseju izgubili z 1:3. Zmaga za branilce naslova.
 

Liga NHL

NY Rangers : Philadelphia 4:3
St. Louis : NY Islanders 2:5
Detroit : Ottawa 3:2
Carolina : Tampa Bay 4:3*
Dallas : Nashville 1:3
Los Angeles : San Jose 1:3
Columbus : Phoenix 1:3
Chicago : Washington 2:4
Montreal : Toronto 6:1
Atlanta : Florida 2:3*
New Jersey : Pittsburgh 2:1*
Boston : Minnesota 3:4
Vancouver : Calgary 5:4*
*- po podaljšku

21-letni Anže Kopitar, ki je s 47,6 milijona ameriških dolarjev vredno pogodbo podaljšal zvestobo klubu iz mesta angelov do sezone 2015/16, je na ledu prebil 19 minut, v tem času pa proti vratarju San Joseja sprožil le en strel. Kralji so sicer v sedmi minuti tekme po natančnem strelu Aleksandra Frolova prišli v vodstvo, a je nadaljevanje srečanja potekalo povsem po željah gostiteljev. Najprej je na 1:1 v drugi minuti druge tretjine izenačil Devin Setoguchi, dobrih petnajst minut kasneje je na 2:1 za morske pse povišal ČehTomaš Plihal, končni rezultat 3:1 pa je v drugi minuti zadnje tretjine postavil Joe Pavelski. V vratih Los Angelesa je 38 obramb zbral Jason LaBarbera. "Ko streljaš, se dogajajo dobre stvari. V prvih desetih minutah ni šlo vse po načrtu, v nadaljevanju pa smo prišli do strelov, kar se je izplačalo,“ je po tekmi povedal podajalec pri dveh zadetkih Marc-Edouard Vlasic, ki je skupaj s soigralci proti mreži LaBarbere poslal 41 strelov.

Potem ko so lanski prvaki iz Detoita doživeli poraz pred domačimi gledalci proti Torontu z 2:3, v Ottawi tokrat niso pustili točk. Sicer so že od sedme minute prve tretjine lovili zaostanek. Ottawo je namreč ob igralcu več na ledu v vodstvo popeljal Alexandre Picard. Pet minut kasneje je izenačil Valtteri Filppula. Edini zadetek v drugi tretjini je za Ottawo dosegel Nick Foligno. Zadnja tretjina pa je minila v znamenju branilcev naslova, oziroma Johana Frazena. Najprej je osem minut pred koncem tekme izenačil, potem pa minuto in sedemnajst sekund pred koncem poskrbel še za odločilni gol in zmago s 3:2. Najvišjo zmago večera so sicer dosegli hokejisti Montreala, ki so v kanadskem obračunu s 6:1 nadigrali Toronto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.