Anže z zmago v Vancouver!

Foto: Žurnal24 Večina Kraljev bo v končnici zaigrala prvič. Še dodaten razlog za tolikšno vesel
Končan je redni del sezone v ligi NHL. Los Angeles Kings so ga končali z zmago nad Colorado Avalanche in bodo v prvem kolu končnice zaigrali z Vancouver Canucks.
Oglej si celoten članek
Anže Kopitar je redni del sezone končal z 81 točkami (34 golov in 47 podaj). Los Angeles Kings so prvič po 18 letih dosegli več kot 100 točk.

V zadnjem obdobju so Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings izgubili vrsto srečanj v podaljšku ali po streljanju kazenskih strelov, za nekaj več samozavesti pred začetkom končnice pa jim je na zadnji tekmi rednega dela le uspelo zmagati tudi v podaljšku. Z 2:1 so v drugi minuti slednjega z zadetkom Dustina Browna padli Colorado Avalanche. Kings so tako redni del končali na šestem mestu zahodne konference in se bodo v prvem kolu končnice merili z Vancouver Canucks, ki so v rednem delu zbrali le tri zmage več.

Kot zadnji so si končnico priigrali Philadelphia Flyers, ki so v nedeljo po kazenskih strelih z 2:1 premagali neposrednega tekmeca N. Y. Rangers.

Kings bodo v končnici zaigrali prvič po devetih letih. Za številne njihove igralce bo to sploh prvo igranje v končnici. "Fantje bodo takoj občutili, kaj pomeni hokej v končnici. Za večino bo to prva končnica in začela se bo še v kanadskem mestu. Tam ne bodo igrali le proti hokejistom," težavnost obračuna s Canucks poudarja trener Kraljev, Terry Murray. Na štirih letošnjih tekmah z Vancouvrom je Los Angeles zmagal le enkrat, a takrat s kar 8:3. "Vancouver je letos zelo dober. Takoj se bomo osredotočili na njih, da ugotovimo, kako jih premagati," izpostavlja Brown. Prva tekma bo v noči na petek.

Liga NHL, tekme 11. 4.:

Colorado Avalanche : Los Angeles Kings 1:2 (po podaljšku)
Washington Capitals : Boston bruins 3:4 (po kazenskih strelih)
Philadelphia Fylers : New York Rangers 2:1 (po kazenskih strelih)
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:3 (po podaljšku)
New Jersey Devils : Buffalo Sabres 2:1
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 5:6 (po podaljšku)
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 1:3
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 7:2

Končnica, pari:

Vzhod                            
New Jersey Devils (2) - Philadelphia Flyers (7)
Pittsburgh penguins (4) - Ottawa Senators (5)       
Washington Capitals (1) - Montreal Canadiens (8)     
Buffalo Sabres (3) - Boston Bruins (6

Zahod                          
San Jose Sharks (1) - Colorado Avalanche (8)       
Phoenix Coyotes (4) - Detroit Red Wings (5)         
Vancouver Canucks (3) - Los Angeles Kings (6)   
Chicago Blackhawks (2) - Nashville Predators (7) 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.