Šport
27 ogledov

Anže z zmago v Vancouver!

Večina Kraljev bo v končnici zaigrala prvič. Še dodaten razlog za tolikšno vesel Žurnal24 main
Končan je redni del sezone v ligi NHL. Los Angeles Kings so ga končali z zmago nad Colorado Avalanche in bodo v prvem kolu končnice zaigrali z Vancouver Canucks.
Anže Kopitar je redni del sezone končal z 81 točkami (34 golov in 47 podaj). Los Angeles Kings so prvič po 18 letih dosegli več kot 100 točk.

V zadnjem obdobju so Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings izgubili vrsto srečanj v podaljšku ali po streljanju kazenskih strelov, za nekaj več samozavesti pred začetkom končnice pa jim je na zadnji tekmi rednega dela le uspelo zmagati tudi v podaljšku. Z 2:1 so v drugi minuti slednjega z zadetkom Dustina Browna padli Colorado Avalanche. Kings so tako redni del končali na šestem mestu zahodne konference in se bodo v prvem kolu končnice merili z Vancouver Canucks, ki so v rednem delu zbrali le tri zmage več.

Kot zadnji so si končnico priigrali Philadelphia Flyers, ki so v nedeljo po kazenskih strelih z 2:1 premagali neposrednega tekmeca N. Y. Rangers.

Kings bodo v končnici zaigrali prvič po devetih letih. Za številne njihove igralce bo to sploh prvo igranje v končnici. "Fantje bodo takoj občutili, kaj pomeni hokej v končnici. Za večino bo to prva končnica in začela se bo še v kanadskem mestu. Tam ne bodo igrali le proti hokejistom," težavnost obračuna s Canucks poudarja trener Kraljev, Terry Murray. Na štirih letošnjih tekmah z Vancouvrom je Los Angeles zmagal le enkrat, a takrat s kar 8:3. "Vancouver je letos zelo dober. Takoj se bomo osredotočili na njih, da ugotovimo, kako jih premagati," izpostavlja Brown. Prva tekma bo v noči na petek.

Liga NHL, tekme 11. 4.:

Colorado Avalanche : Los Angeles Kings 1:2 (po podaljšku)
Washington Capitals : Boston bruins 3:4 (po kazenskih strelih)
Philadelphia Fylers : New York Rangers 2:1 (po kazenskih strelih)
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:3 (po podaljšku)
New Jersey Devils : Buffalo Sabres 2:1
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 5:6 (po podaljšku)
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 1:3
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 7:2

Končnica, pari:

Vzhod                            
New Jersey Devils (2) - Philadelphia Flyers (7)
Pittsburgh penguins (4) - Ottawa Senators (5)       
Washington Capitals (1) - Montreal Canadiens (8)     
Buffalo Sabres (3) - Boston Bruins (6

Zahod                          
San Jose Sharks (1) - Colorado Avalanche (8)       
Phoenix Coyotes (4) - Detroit Red Wings (5)         
Vancouver Canucks (3) - Los Angeles Kings (6)   
Chicago Blackhawks (2) - Nashville Predators (7) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.