Arena "gori": Srbi prek Hrvatov v finale

Foto: Reuters Srbija srbska rokometna reprezentnca Foto: Reuters Srbija srbska rokometna reprezentnca Foto: Reuters Beograd Arena Foto: Reuters Vujin Vučković Foto: Reuters Srbija srbska rokometna reprezentnca Foto: Reuters Beograd Arena Foto: Reuters Darko Stanić Foto: Reuters Srbija srbska rokometna reprezentnca Foto: Reuters Balić Alilović Foto: Reuters Momir Ilić Foto: Reuters Marko Vujin Foto: Reuters Goluža Balić Foto: Reuters Ivano Balić Foto: Reuters Ivano Balić Foto: Reuters Momir Ilić Vori Foto: Reuters Manojlović Balić Foto: Reuters Lacković Manojlović Foto: Reuters Beljanski Lacković
V velikem finalu evropskega prvenstva v Srbiji se bosta pomerila domača reprezentanca in Danska. Srbi so v pravem rokometnem spektaklu pred skoraj 20 tisoč gledalci v beograjski Areni po zaslugi odličnega drugega polčasa s 26:22 odpravili Hrvate. Prvi polfinale je v zaključku odločil Mikkel Hansen in poskrbel, da je Danska s 25:24 ugnala Španijo.
Oglej si celoten članek

Srbsko-hrvaški obračun visokega tveganja se je končal po okusu domačih ljubiteljev rokometa. Hrvati so bili gospodarji igrišča v prvem polčasu, v drugem pa je "eksplodiral" nekdanji vratar koprskega Cimosa Darko Stanić in poskrbel za veliko veselje v beograjski Areni, kjer se je zbralo več kot 19.000 srbskih in le približno 200 hrvaških gledalcev, drugi po priporočilu hrvaškega zunanjega ministrstva in hrvaške rokometne zveze niso dopotovali v srbsko prestolnico.

V prvem polčasu so bili izbranci hrvaškega selektorja Slavka Goluže gospodarji vročega igrišča v Beogradu. Srbe so vseskozi imeli pod nadzorom, dvakrat pa so si priigrali tudi dva gola prednosti (11:9 in 14:12). Domača izbrana vrsta je igrala solidno, povsem pa je odpovedal vratar Stanić, ki je v prvem polčasu zbral le eno obrambo, Dragan Marjanac pa nobene.

V drugem polčasu je Stanić vendarle dosegel pravo delovno temperaturo in zaustavil enajst strelov hrvaških rokometašev, razmahnili pa so se tudi njegovi soigralci v polju, ki so počasi, a vztrajno lomili odmor sosedov in na koncu poželi glasne ovacije.

V domači izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit nekdanji ostrostrelec velenjskega Gorenja Momir Ilić z osmimi goli, medtem ko jih je Marko Vujin prispeval šest. Pri Hrvatih je bil strelsko najbolj učinkovit Marko Kopljar s sedmimi zadetki.

Hansen Dance popeljal v finale

Danski rokometaši so po izredno slabem uvodu vendarle ujeli ritem in v današnjem prvem polfinalnem obračunu v beograjski Areni premagali Špance, ki so po prikazanih predstavah v prvem in drugem delu veljali za prve favorite turnirja. Izbranci danskega stratega Ulrika Wilbecka se bodo v nedeljskem finalu pomerili z zmagovalcem srbsko-hrvaškega dvoboja, ki se bo danes začel ob 20.15.

Španski rokometaši so v uvodnih dvajsetih minutah prevladovali, nato pa so vajeti igre v svoje roke na tekmi, kjer je pravico delil slovenski sodniški par Nenad Krstič-Peter Ljubič, vzeli evropski prvaki iz leta 2008. Tekmeci s Pirenejskega polotoka so jim vseskozi dihali za ovratnik in v 59. minuti prek krilnega igralca Victorja Tomasa izenačili na 24:24, zmagoviti gol pa je 51 sekund pred koncem tekme dosegel danski "ostrostrelec" Mikkel Hansen.

V danski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Rasmus Lauge s šestimi, v španski pa Julen Aguinagalde s petimi goli.

Evropsko prvenstvo, polfinale:

Srbija : Hrvaška 26:22 (13:14)
Ilić 8, Vujin 6, Nikčević 4; Kopljar 7, Vori 4

Danska : Španija 25:24 (12:10)
Lauge Schmidt 6, Toft in Hansen 4; Aguinagalde 5, Maqueda 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:31 27. Januar 2012.

    nikjer ni napisano, kaj so naredili hrvaski huligani.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.