Aretiran zaradi dresa, drug navijač v glavo zadel člana Uniteda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvoboj velikih manchesterskih rivalov sta zaznamovala tudi incidenta.
Oglej si celoten članek

Prvič v zgodovini FA pokala sta se v finalu za lovoriko udarila Manchester United in Machester City. Dvoboj je zaznamoval zadetek, ki je padel že v 13. sekundi, obračun pa se je nato z zmagoslavjem Cityja tudi končal. Ta je slavil z 2:1 in prišel do svoje sedme lovorike v najstarejšem nogometnem tekmovanju.

Veliko pozornost angleških medijev je sicer požel dogodek ob izenačenju na 1:1. Bruno Fernandes je zadel iz enajstmetrovke in se veselil s soigralci, ko je nekdo od navijačev Cityja z vžigalnikom v glavo zadel švedskega branilca Victorja Lindelofa. Ta si je z rokami zakril obraz, a očitno ni skupil težje poškodbe.

"To je popolnoma nesmiselno. Upam, da oseba, ki je vrgla predmet v nogometaša, dolgo ne bo smela obiskovati tekem," je incident pospremil komentator dvoboja Guy Mowbray. V Angliji so ob takšnem početju kršitelji, na stadionih imajo zelo kakovosten videonadzor, sicer mnogokrat kaznovani z dolgimi suspenzi. 

Poteza je naletela na zgražanje drugih ljubiteljev nogometa. "Lindelof bi lahko tudi oslepel," je menil eden od njih.

Kako jo je' odnesel' navijač Cityja, sicer (še) ni znano, je pa policija aretirala enega izmed pristašev Uniteda. Ta je nosil dres s številko 97, ob njej pa sta bilo pripisani besedi 'ni dovolj'.

S tem je navijač rdečih vragov želel spomniti na tragedijo na stadionu Hillsborough, kjer je leta 1989 življenje izgubilo 97 navijačev Liverpoola. Očitno je mnenja, da je bilo število žrtev premajhno. 

Po ogorčenih objavah na socialnih omrežjih je reagirala policija in omenjeno osebo aretirala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.