Šport > Nogomet
1047 ogledov

V finalu med Cityjem in Unitedom gol že po 13 sekundah

Ilkay Gündogan Profimedia
Padel je najhitrejši zadetek na finalnih tekmah FA pokala.

V finalu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu sta se prvič pomerila Manchester City in Manchester United. Četa Pepa Guardiole, ki je že osvojila angleško prvenstvo in bo zaigrala tudi v velikem finalu lige prvakov, je tokrat povedla že po vsega 13 sekundah.

Najhitrejši zadetek v finalih FA pokala je zabil nemški reprezentant İlkay Gündoğan, ki je v 13. sekundi z izjemnim volejem neubranljivo zatresel mrežo Uniteda. S tem je presegel dosežek Louisa Sahaja, ki je leta 2009 Everton proti Chelseaju popeljal v vodstvo v 25. sekundi tekme.

City je povsem dominiral, v naslednje pol ure zamudil še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a je nato v lastnem kazenskem prostoru z roko igral Jack Grealish, po posredovanju iz sobe za VAR pa je United z bele pike dobil možnost za izenačenje. Enajstmetrovko je v 33. minuti zanesljivo izvedel Bruno Fernandes. 

Ob polčasu je bilo tako 1:1, a tudi v drugem delu Unitedova obramba ni dolgo zdržala, tokrat je David de Gea klonil po nekaj več kot petih minutah. Znova je gol padel iz voleja, znova je bil natančen Gündoğan. Ta je sicer precej slabše zadel okroglo usnje, vendar dovolj dobro, da je še enkrat končalo za hrbtom španskega čuvaja mreže.

United je do prvega strela proti tekmečevim vratom v drugem polčasu prišel v 69. minuti, ko je bil za las nenatančen Marcus Rashford.

Gündogan je zadel še enkrat, a tokrat iz prepovedanega položaja. Pred tem je de Gea zaustavil dva nevarna strela, žoga se je odbila proti Nemcu, ki pa mu je novo veselje preprečilo zastavica stranskega sodnika.

V 72. minuti je na drugi strani igrišča le za nekaj centimetrov zgrešil rezervist Alejandro Garnacho.

Dobrih deset minut kasneje je bil blizu zadetka Erling Haaland. Po slalomu skozi Unitedovo obrambo je sicer njegov strel najprej blokiral Raphaël Varane, vendar se je žoga odbila nazaj do Norvežana. Drugi poizkus je za las zgrešil cilj.

Že v sodnikovem dodatku so bili rdeči vragi na robu izenačenja. Varane je streljal z glavo, a je vratar Stefan Ortega žogo uspel odbiti. Odbitek je končal pri Scottu McTominayju, ki je prav tako udaril z glavo, Ortega pa je tokrat okroglo usnje potisnil v kot.

City je prišel do sedmega naslova v FA pokalu, Manchester United ostaja pri številki 12. Najuspešnejši klub v tem tekmovanju je Arsenal, osvojil je 14 lovorik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice