Šport > Nogomet
222 ogledov

V Carigrad potuje modra polovica derbija Device Marije

Lautaro Martínez Inter AC Milan UCL Epa
Inter je tudi na povratni tekmi premagal AC Milan.

Milanski Inter, ki je na prvi tekmi ugnal mestnega tekmeca AC Milan z 0:2, je na stadionu San Siro slavil tudi pred svojimi navijači (1:0) in se bo v velikem finalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Manchester Cityjem in madridskim Realom.

AC Milan je bil sicer nevarnejši kot na prvi tekmi, toda vedno znova je bil na mestu vratar André Onana. Edini gol na srečanju je v 74. minuti zabil Argentinec Lautaro Martínez. Samir Handanović je obračun spremljal z Interjeve klopi.

Izbranci Simoneja Inzaghija so v odločilni obračun z Milanom vstopili z dobro statistiko, saj je Inter napredoval kar iz 18 od 19 dvobojev, na katerih je zmagal na prvi tekmi. Ta statistika je zdaj še boljša, saj Milan ni našel protistrupa za mestne tekme. V prvem polčasu so rdeče-črni izbranci Stefana Piolija še imeli nekaj priložnosti, v drugem pa je zmanjkalo idej.

Inter bo tako v finalu lovil svoj četrti evropski naslov po letih 1964, 1965 in 2010, medtem ko bo Milan ostal pri sedmih (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 in 2007).

Theo Hernández je bil prvi, ki je sprožil na tekmi, od daleč je v peti minuti žogo poslal čez Interjeva vrata. Pri Milanu je bil v 12. minuti še bolj nevaren Brahim Díaz, vendar je bil Interjev vratar spet na mestu po povsem odprtem strelu z 12 metrov.

Novo lepo priložnost je zapravil povratnik po poškodbi v Milanovo ekipo Rafael Leão, ko je v 38. minuti z leve strani iz bližine za malo zgrešil cilj. V 39. minuti pa je na drugi strani Edin Džeko poskusil z glavo, izkazal pa se je Mike Maignan v Milanovih vratih. Le malce zatem je bil nenatančen še en Interjev napadalec Martínez z roba kazenskega prostora.

Theo Hernández Denzel Dumfries Inter AC Milan UCL | Avtor: Epa Epa

V uvodu drugega polčasa je imel Milan več težav pri pripravljanju priložnosti, teh ni bilo praktično vse do 74. minute, ko pa je zadel Inter. Romelu Lukaku je v kazenskem prostoru poiskal Martíneza, ta pa je z leve strani ob prvi vratnici premagal Maignana za skupni izid že 3:0.

Argentinski napadalec je zagrozil tudi v 78. minuti, vendar je takrat Maignan dobro posredoval. Inter je zatem le še dobro nadzoroval tekmo, Milanu pa posledično ni več uspelo ogroziti tekmečevega vratarja.

Liga prvakov (polfinale), povratni tekmi:

INTER - AC Milan 1:0 (0:0)  /2:0/
Martínez 74.

SREDA:
Manchester City - Real Madrid  /1:1/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice