Šport > Nogomet
6267 ogledov

Real okraden? Pred golom napaka sodnika, a VAR se iz tega razloga ni oglasil

Real Madrid : Manchester City, napaka sodnikov Reševalni pas/Twitter
Žoga je tekom akcije pred zadetkom Cityja že s celotno površino prečkala avt črto, a VAR vseeno ni razveljavil zadetka.

Belgijski vezist Kevin de Bruyne je na prvi polfinalni tekmi lige prvakov med Real Madridom in Manchester Cityjem s prekrasnim zadetkom za 1:1 poskrbel za izenačenje Angležev in ugoden rezultat pred povratno tekmo v Manchestru.

A čeprav je bil njegov zadetek tako lep, da bi ga bilo skorajda greh razveljaviti, je vseeno do njega prišlo nekaj trenutkov po napaki sodnikov.

V sami akciji, ko je Jack Grealish podal žogo na rob šestnajstmeterskega prostora, kjer jo je Ilkay Gündogan fantastično odložil za De Bruyneja, ki je nato z mojstrskim strelom matiral Realovega vratarja, sicer ni bilo ničesar spornega.

Dosti bolj sporna pa je bila situacija nekaj trenutkov pred zadetkom, ko bi morala žoga iz stranskega avta pripasti domači ekipi, ker je s celotno površino že zapustila igrišče.

Napako sodnikov je potrdila tudi televizijska hiša beIN, ki je objavila 3D sliko, po kateri je očitno, da je celotna žoga pred postredovanjem Bernarda Silve zapustila igralno površino.

Stranski sodnik ni pomahal z zastavico, tudi glavni se ni oglasil in tekma se je nadaljevala, Manchester City pa je čez nekaj trenutkov prišel do žoge in tudi izenačujočega zadetka.

Seveda je sodnikom med tekmo težko oceniti, ali je žoga resnično s celotno površino zapustila igrišče, a se tu poraja vprašanje, zakaj se ni oglasil VAR ter zadetka razveljavil.

Sodniški strokovnjak Pavel Fernandez je pojasnil, da se VAR ni mogel vključiti, ker je šele kasneje po sodniški napaki prišlo do menjave posesti žoge in se tako napad Cityja v času sodniške napake sploh še ni začel. Real se je namreč za nekaj trenutkov dokopal do žoge in jo nemudoma izgubil, VAR pa zato ni smel več reagirati, ker je šlo za menjavo posesti in posledično nov napad.

"Faza napada Angležev se je začela kasneje, šele ko je Eduardo Camavinga izgubil žogo. VAR tako za nazaj ni mogel pregledati situacije," je pojasnil sodniški strokovnjak, katerega razlaga pa še vedno ni prepričala glavnega trenerja Reala Carla Ancelottija.

"Videli smo, da je bila žoga že zunaj, tudi 3D tehnologija je to potrdila. Toda edino VAR tega ni videl," je bil nezadovoljen Italijan, s katerim se je strinjal tudi legendarni Arsene Wenger, ki je izjavil, da je VAR napravil napako, ker ni šel preveriti, če je bila žoga nekaj trenutkov pred zadetkom že izven igrišča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.