Šport > Nogomet
946 ogledov

Silovit udarec za izenačenje v Madridu

Thibaut Courtois Profimedia
Prvi dvoboj madridskega Reala in Manchester Cityja se je končal brez zmagovalca z 1:1.

Polfinalni obračun lige prvakov med Real Madridom in Manchester Cityjem so mnogi označili za finale pred finalom, drugi polfinalni obračun bosta sicer odigrala mestna tekmeca AC Milan in Inter.

Na stadionu Santiago Bernabeu sta obe moštvi nesramežljivo krenili v tekmo, nekoliko več pa so bili pri žogi gostje iz Anglije. Ti so tudi prišli do prve nevarnejše akcije, ob koncu osme minute je nekoliko zunaj kazenskega prostora do strela prišel Kevin De Bruyne, vendar je njegov poizkus zaustavil njegov rojak v domačih vratih Thibaut Courtois. 

Real je v uvodnih minutah precej hitro izgubljal žoge ob agresivnem pritisku gostov. Ti so znova zagrozili v 14. minuti, od daleč je sprožil Rodri, Courtois pa je okroglo usnje uspel preusmeriti v kot. V naslednji minuti je ob prerivanju v šestnajstercu domačih padel Erling Braut Haaland, zahteval enajstmetrovko, vendar je ni dobil. Nato je Norvežan prišel še do dveh strelov, prvič z nogo, drugič z glavo, vendar je belgijski čuvaj mreže prišel še do svoje tretje in četrte obrambe.

Šele v 18. minuti so lahko na noge prvič skočili tudi privrženci Reala, Rodrygo je podajal proti Karimu Benzemaju, vendar je bil pred francoskim napadalcem hitreje pri žogi vratar Ederson.

Gostitelji so bili povsem potisnjeni v obrambo, vseeno pa so po nekaj težkih minutah prvi zagrozili. Vinícius Júnior je na levi strani ukradel žogo Rodriju in podal v peterec, kjer pa je tik pred Benzemajem uspešno posredoval Rúben Dias.

Benzema je v 34. minuti v šestnajstercu le sprejel podajo, tokrat z desne strani, a si pri tem pomagal z roko.

Nato pa so domači povedli. Po podaji Luke Modrića je Eduardo Camavinga okroglo usnje popeljal od sredine do 25 metrov, našel Viniciusa, ta pa je močno ustrelil izven kazenskega prostora in zatresel mrežo rojaka Edersona. Vinicius je podal ali zabil zadetek na enajstih zaporednih tekmah v ligi prvakov (8 golov, 5 asistenc).

Vinicius Junior | Avtor: Profimedia Profimedia

Po zaostanku so znova pritisnili gostje. İlkay Gündoğan je pred vrati iskal Jacka Grealisha, ki pa ni uspel priti do Nemčeve podaje.

Grealisha je nato nepotrebno odrinil Dani Carvajal, prvi je odreagiral in po roki udaril Carvajala, ki pa je v celotnem incidentu krepko pretiraval. Želel je izsiliti kazen tekmeca, a do nje v obliki kartona ni prišlo.

Na začetku drugega polčasa je najprej zagrozil Benzema. Ta se je prebil v šestnajsterec, nekoliko z leve ustrelil, vendar nenatančno. Real je tako ostal le pri enem strelu v okvir nasprotnikovih vrat.

Nato je še enkrat zablestel Courtois. De Bruyne je pobegnil po desni, sam prišel pred rojaka, ki pa je iztegnil roko in uspel zaustaviti žogo. Zadetek sicer ne bi obveljal, saj so sodniki naknadno pokazali, da je šlo za prepovedani položaj. Ob golu bi vso situacijo verjetno preverili v sobi za VAR.

V 55. minuti je sledil nov dvoboj Belgijcev, De Bruyne je sprožil z 18 metrov, vendar je bil njegov strel preslaboten, da bi resno ogrozil Courtoisa.

City je bil sprva znova več pri žogi, a pritiska iz prvega polčasa ni uspel ponoviti, Real pa je kmalu tudi vzpostavil ravnotežje, v zgolj nekaj minutah pa je prišel tudi do štirih kotov. A iz njih ni iztržil veliko. Še najbolj nevaren je bil strel Federica Valverdeja, ki pa je končal precej nad prečko.

V 67. minuti pa je City izenačil. Belgijski dvoboj se je tokrat končal v korist De Bruyneja. Temu je žogo odložil Gündoğan, De Bruyne pa je z bombo z več kot 20 metrov poskrbel za 1:1.

Kevin De Bruyne | Avtor: Profimedia Profimedia

V 78. minuti je po podaji s prostega strela z glavo ustrelil Benzema, vendar je tokrat dobro posredoval Ederson.

Brazilski čuvaj mreže je bil na hudi preizkušnji tudi tik pred koncem rednega dela, ko je od daleč močno sprožil rezervist Aurélien Tchouaméni, Ederson pa je okroglo usnje uspel odbiti v kot. To je bil zadnji nevaren strel na tekmi.
 

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Real Madrid : Manchester City   1:1 (1:0)
Vinicius Jr. 36.; De Bruyne 67.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice