Šport > Nogomet
7695 ogledov

Čeferin pripravlja usoden udarec za velikega sovražnika

Andrea Agnelli Aleksander Čeferin Epa Andrea Agnelli in Aleksander Čeferin.
Uefa ne bo dovolila, da se Juventus izogne sankcijam.

Pretekli teden je odjeknila novica, da je italijansko športno razsodišče torinskemu Juventusu vrnilo 15 točk, ki jih je "stari dami" pred časom vzelo vodstvo italijanske Serie A.

Razlog za odvzem točk so bile finančne malverzacije, s katerimi je rekorder po številu naslovov državnega prvaka kupoval in plačeval nogometaše.

Juventus se je na sankcije pritožil in vsaj začasno uspel, saj ima izginulih 15 točk spet na svojem računu. Toda italijanski organi še niso končali. Kljub vrnitvi točk se je primer namreč vrnil na prvo stopnjo in Torinčani še ne vedo, ali bodo dejansko zadržali svoj točkovni izkupiček.

PREBERITE ŠE: Navijači lovili in ustavili avtobus z nogometaši

Juve se je po umiku kazni povzpel vse do tretjega mesta italijanske lige, ki ob koncu sezone zagotavlja nastop v Ligi prvakov. Tudi v primeru, da bi jim spet vzeli točke, bi se Torinčani verjetno znašli na pozicijah, ki vodijo v manj prestižni evropski tekmovanji - Ligo Evropa in Konferenčno ligo.

Kazen letos ali drugo leto

Allianz Stadium Torino | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

A Juventus v sezoni 2023/24 skoraj zagotovo ne bo igral na mednarodnem prizorišču. Evropska nogometna zveza (Uefa) z Aleksandrom Čeferinom na čelu namreč pripravlja kazen, ki bi belo-črne oddaljila od celinskih tekmovanj, poroča Gazzetta dello Sport.

V kolikor bi Juventus ostal na pozicijah, ki bi prinesle igranje v Evropi, mu bo Uefa to s kaznijo preprečila, navaja priznani italijanski časnik. Skrajni rok za takšen korak je začetek avgusta, torej pred začetkom evropskih tekmovanj.

V kolikor bi italijanski organi ponovno sprejeli kazen za Juve, potem bi lahko Uefa sankcije preložila na sezono 2024/25, še dodaja Gazzetta dello Sport.

Nekoč prijatelja ...

Juventus in Uefa sta na nasprotnih bregovih že vse od poskusa ustanovitve evropske superlige, pri kateri Juve, skupaj z Barcelono in madridskim Realom, še vedno vztraja. 

Čeferin in nekdanji prvi operativec Juventusa Andrea Agnelli sta bila nekoč najtesnejša sodelavca, vse od omembe superlige pa sta postala največja sovražnika.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice