Šport > Nogomet
350 ogledov

Znana sta prva polfinalista Lige prvakov

Real Madrid Profimedia
V polfinale lige prvakov aktualne sezone sta se kot prva prebila branilec naslova Real Madrid in AC Milan, ki sta sicer tudi najtrofejnejša kluba tega tekmovanja.

Nogometaši Real Madrida so tudi na povratni četrtfinalni tekmi premagali zasedbo Chelseaja, in sicer so tako kot prvo na domačem tudi drugo na gostujočem stadionu dobili z 2:0. V polfinale so tako napredovali s skupnim izidom 4:0. Tokrat se je pod oba zadetka belega baleta podpisal brazilski nogometaš Rodrygo

Precej težje delo kot Real je imel AC Milan, sicer sedemkratni zmagovalec najprestižnejšega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja. Potem ko so Milančani prvo tekmo proti Napoliju dobili z 1:0, so na drugi remizirali 1:1, potem ko so dolgo časa vodili. Na koncu Neapeljčanom ni uspelo pripraviti preobrata, Milan je napredoval s skupnim izidom 2:1. 

Preostala dva polfinalista bosta znana v sredo. Ob 21. uri bo Manchester City v Münchnu proti Bayernu branil prednost 3:0, Inter iz Milana pa se bo doma srečal z Benfico, ki jo je na prvi tekmi v Lizboni premagal z 2:0.

Giroud se je oddolžil za zapravljeno 11-metrovko

Francoski napadalec sedemkratni evropskih prvakov iz Milana Olivier Giroud je potreboval tri priložnosti za zadetek. V 22. minuti je zapravil najstrožjo kazen, oziroma jo je vratar Napolija Alex Meret ubranil, šest minut kasneje mu je domači vratar z instinktivno obrambo znova preprečil zadetek, v 43. minuti pa so se Milančani vendarle veselili.

Rafael Leao je žogo popeljal skoraj iz svojega kazenskega prostora prek celotnega igrišča, vmes za seboj pustil tri domače igralce, in jo praktično na pladnju serviral Giroudu, ki mu ni bilo težko zadeti nebranjene mreže.

V Londonu je v prvih 45 minutah najlepšo priložnost zapravil Marc Cucurella, ki se je v sodnikovem podaljšku znašel pred vratarjem Thibautom Courtoisom, vendar je slednji njegov strel čudežno ubranil.

Štirinajstkratni prvaki in branilci naslova iz Madrida so v nadaljevanju hitro rešili vse dvome. Rodrygo je prvič zadel v 58. minuti, drugič pa v 80. Neapeljčani, ki so prvič igrali v četrtfinalu lige prvakov, so deset minut pred koncem zapravili enajstmetrovko. Vratar Mike Maignan je ubranil strel Kviče Kvarackelie.

Častni zadetek so gostitelji dosegli v 93. minuti; z glavo je natančno meril Victor Osimhen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.