Šport > Nogomet
224 ogledov

171 navijačev Juventusa kaznovano zaradi rasizma

Romelu Lukaku Profimedia
Po žalitvah na račun napadalca tekmecev so prišle kazni.

Torinska policija je sporočila, da je 171 navijačem Juventusa prepovedala vstop na stadion in jih tudi finančno kaznovala. Vzrok za to so bili rasistični vzkliki proti belgijskemu napadalcu Romeluju Lukakuju na prvi polfinalni tekmi pokala proti milanskemu Interju.

Policija ni pojasnila, kako dolgo veljajo prepovedi in kolikšne denarne kazni so prejeli navijači, ki so 4. aprila zmerjali napadalca milanskega kluba. Že pred tem je sicer posredovala tudi Italijanska nogometna zveza in Juventusu naložila eno tekmo pred praznim sektorjem tribune, v katerem je bila večina kaznovanih. Po pritožbi je ta kazen sicer padla v vodo.

Sam Lukaku si je na omenjenem dovoboju prislužil eno tekmo prepovedi igranja, ker je prejel dva rumena kartona, drugega zaradi proslavljanja zadetka ob koncu tekme za 1:1 pred Juventusovimi navijači. Belgijec je z gesto navijačem pokazal, da naj utihnejo. Tudi to kazen je zveza po jeznih odzivih umaknila, tako da bo v sredo Lukaku lahko igral na povratni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice