Šport > Nogomet
337 ogledov

Legendarni nogometaš pojasnil, kako je izgubil 10 milijonov evrov

Gianluigi Buffon Profimedia
V pogovoru z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Christianom Vierijem je legendarni Gianluigi Buffon izlil dušo.

"Največja napaka v mojem življenju je bila to, da sem odšel iz PSG-ja," je v pogovoru z Vierijem na Twitchu dejal legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon. Ta je še vedno športno aktiven, saj pri 45 letih brani barve drugoligaša Parme. "Odrekel sem se 10 milijonom evrov," je še potarnal legendarni Italijan in pojasnil razloge, zakaj se je odločil zapustiti francoskega giganta, h kateremu se je preselil leta 2018. 

"Dejali so mi, da bo v Ligi prvakov branil Areola in tega nisem mogel sprejeti. Zame igra tisti, ki si to mesto v ekipi zasluži. Zato sem se vrnil k Juventusu. Kasneje sem to obžaloval, saj se je Areola poškodoval in nato so podpisali pogodbo s Keylorjem Navasom," je razložil danes 45-letni Italijan, ki mu v svoji bogati karieri v zbirko lovorik nikakor ni uspelo dodati trofeje Lige prvakov.

Tudi zato se je iz Juventusa, kjer je bila zanj ta lovorika kot zakleta, preselil v francosko prestolnico, ko je PSG zgradil izjemno močno ekipo. "Selitev v Pariz je bila najlepša izkušnja v mojem življenju. Počutil sem se svobodnega. Hitro sem se naučil francosko, z ljudmi sem se pogovarjal na ulici, obiskoval sem muzeje. Imel sem občutek, da igram za izjemno ekipo," je poudaril Buffon, ki je v Parizu zdržal le eno sezono. 

Dodal je še, da bi si želel upokojiti po koncu naslednje sezone, saj se še vedno počuti konkurenčnega mlajšim vratarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.