Šport > Nogomet
196 ogledov

Predsednik Barce v Sloveniji, kjer bo reševal prihodnost kluba

Joan Laporta Profimedia
Prvi mož Barcelone se bo sestal s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom.

Katalonski velikan Barcelona se v zadnjem času ne more pohvaliti z dobrimi odnosi s krovno organizacijo evropskega nogometa. Razloga sta vztrajanje Kataloncev pri superligi, ki ji prvi mož Uefe Aleksander Čeferin odločno nasprotuje, in afera z izplačili visokemu predstavniku španske sodniške organizacije. 

Španske oblast Barcelono namreč trenutno preiskujejo, ker naj bi ta nekdanjemu podpredsedniku tehničnega odbora sodnikov Joseju Marii Enriquezu Negreiri v slabih 20 letih, med 1994 in 2018, plačala približno 7,3 milijona evrov. Barcelona vztraja, da so bila plačila legitimna. Predsednik španske lige Javier Tebas je prejšnji mesec, ob izbruhu afere, sicer dejal, da se španski nogomet sooča z najhujšo krizo v zgodovini zaradi korupcije v sodniški organizaciji. Preiskavo so napovedali tudi pri Uefi.

Po zapisih nekaterih španskih novinarjev sta Barcelona in Evropsko nogometna zveza ob nakopičenih nesoglasjih in težavah stopili v stik, predsednik katalonskega kluba Joan Laporta pa se bo v Ljubljani o trenutni situaciji pogovoril s predsednikom Uefe Čeferinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice