Šport > Nogomet
1360 ogledov

Čeferin v svojem slogu: "Čudim se ljudem, ki proslavljajo ..."

Aleksander Čeferin Epa
Najvplivnejši slovenski nogometni funkcionar Aleksander Čeferin bo tudi naslednja štiri leta krmaril evropsko nogometno barko.

Nadvse priljubljeni prvi mož evropskega nogometa Aleksander Čeferin bo po vnovični soglasni izvolitvi na čelu Evropske nogometne zveze (Uefa) ostal do leta 2027.

Aleksander Čeferin Znova izvoljen Šport Aleksander Čeferin še naslednja štiri leta vodilni mož evropskega nogometa!

"Res sem hvaležen za to podporo. To mi res veliko pomeni. Je velika čast in odgovornost. Obljubljam vam, da bom naredil vse, da ne razočaram vas in ne razočaram nogometa," se je v kratki izjavi takoj po novi izvolitvi delegatom zahvalil Čeferin.

"Zagotovo je zelo dober občutek. Če te podpre 55 zvez, to pomeni, da verjamejo vate, da mislijo, da si ti pravi, zato je to še večja odgovornost, da ne narediš kakšne napake, da jih ne razočaraš in tako naprej," je za STA po izvolitvi povedal Čeferin.

"Čudim se ljudem, ki so izvoljeni in proslavljajo svojo izvolitev. Proslavljati bi morali, ko končajo mandat, če so kaj naredili," je še povedal v svojem slogu in glede svojih "volivcev" dodal: "Upam, da bodo zadovoljni čez štiri leta."

radenko mijatović Soglasna podpora Šport Predsednik NZS ne more prehvaliti Čeferina

Za nov mandat si je zaželel predvsem to, da ne bi še naprej živeli v letih krize. "Vojna v Ukrajini ostaja za zdaj, to je problem tudi športa in družbe. Upam, da se bo ta nora vojna čim prej končala," je začel s prvim izzivom.

"Potem bomo morali veliko narediti za vzdržnost klubov. Nekateri so z neracionalnimi porabami ogrozili klube v tolikšni meri, da so ti na kolenih. Nova pravila bodo dovoljevala, da boš porabil največ 70 odstotkov vseh svojih dohodkov za plače in transferje, kar je prvi korak k še močnejšim omejitvam," je o drugem izzivu povedal Čeferin.

"Če se bomo dogovorili z organi Evropske unije, potem bo prej ali slej treba razmišljati o omejitvi plačne mase oziroma nekakšnem 'salary capu', da ustavimo to inflacijo," je še dodal.

Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.