Šport > Nogomet
959 ogledov

Čeferin bo Alexu Fergusonu podelil medaljo, na katero je čakal 40 let!

Alex Ferguson Profimedia
Nekdanji legendarni škotski trener Alex Ferguson bo po 40 letih prejel novo kolajno. Evropska nogometna zveza Uefa bo namreč razdelila dodatne medalje po osvojenem naslovu škotskega Aberdeena v tedanjem pokalu pokalnih zmagovalcev.

Zdaj 81-letni Alex Ferguson je pred 40 leti Aberdeen kot trener popeljal do zmage v pokalu pokalnih zmagovalcev, a za ta dosežek ni prejel medalje. Po finalu, ki ga je v švedskem Göteborgu Aberdeen proti Realu iz Madrida po podaljšku dobil z 2:1, so namreč kolajno za zmago prejeli le člani prve enajsterice in pet rezervistov, drugi pa so ostali brez.

Uefa bo zdaj podelila šest dodatnih kolajn, prvi na seznamu prejemnikov pa je 81-letni legendarni strateg, najbolj znan po kasnejšem vodenju Manchester Uniteda med leti 1986 in 2013. V karieri je Škot osvojil 49 lovorik, od tega deset na klopi Aberdeena in kar 38 kot trener rdečih vragov. En naslov škotskih prvakov je osvojil tudi s St. Mirrenom.

Alex Ferguson | Avtor: Profimedia Profimedia

"Velika čast bo prejeti to medaljo in hvaležen sem vsakomur, ki je trdo garal, da nam je to omogočil," je, kot ga citira BBC, ob tem dejal Ferguson. "Njihova prizadevanja skupaj s sodelovanjem Uefe zelo cenim. Prav tako bo fantastično videti res čudovite ljudi, ki so neutrudno delali v zakulisju v izjemno uspešnem obdobju za klub," je še dodal nekdanji škotski strateg.

Kolajne so skovali po modelu originala, ki ga je leta 1983 po tekmi prejel škotski nogometaš Neil Sampson. Novi prejemniki bodo obljubljeni kos žlahtne kovine prejeli na posebni prireditvi ob 40. obletnici finala, ki bo 12. maja na stadionu Pittodrie v Aberdeenu, še dodaja BBC.

Alex Ferguson | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice