Šport > Nogomet
484 ogledov

Real Madrid zavrnil ponudbo Uefe

Epa
Španski nogometni velikan Real Madrid je zavrnil ponudbo Uefe glede odškodnine za navijače, prizadete v okolici pariškega stadiona Stade de France v lanskem finalu lige prvakov.

Uefa je v torek objavila, da bo nogometnemu velikanu iz Liverpoola povrnila stroške za vseh 19.618 vstopnic ter stroške organizacije, potem ko se je tekma v francoski prestolnici začela s 37-minutno zamudo in so navijači s težavo vstopili na stadion.

Navijači Real Madrida in drugi obiskovalci, ki jih je prizadel kaos na Stade de France, bi prav tako lahko zahtevali odškodnino, a se bo vsak primer obravnaval posebej, je v torek poročal AFP.

finale LP Vedeli so Šport Uefa s svojo preiskavo: Dobili so opozorilo, vendar ni pomagalo

Vračila kupnine navijačem nogometnega kluba Real Madrid, ki izpolnjujejo merila, bi tako proučila Uefina služba za stike s strankami na podlagi zahtev, prejetih od kupcev vstopnic. Enako velja za nevtralne navijače, ki so vstopnice kupili neposredno pri Uefi in so upravičeni do vračila.

Real je danes to možnost kompenzacije zavrnil, saj naj bi bila ta "nezadostna". V izjavi za javnost so sporočili, da ne bodo sodelovali z načrtom krovnega organa evropskega nogometa.

finale LP Množični izgredi Šport Šef policije se je posul s pepelom: "Popoln neuspeh!" navijači Liverpoola Neljubi dogodki Šport Šef pariške policije odstopil po neredih v finalu LP

"Naš klub meni, da torkov predlog Uefe ni zadosten. Gre zgolj za povračilo cene vstopnice, ki je pogojeno tudi z izpolnjevanjem vrste zahtev, vključno z dokazilom o času vstopa na stadion," je v današnji izjavi zapisal Real.

Dodali so še, da je "glede na prepričljivo ugotovitev strokovnjakov klub pričakoval odškodnino v skladu z resnostjo dogodkov in krivdo Uefe". Obenem so navijači doživeli "nesprejemljivo zamudo na začetku tekme", je nadaljeval madridski velikan.

"Iz tega razloga se je Real Madrid odločil, da ne bo sodeloval v omejenem odškodninskem postopku, ki ga predlaga Uefa. Od nje zahtevamo, da popravi situacijo in prevzame polno odgovornost," so še zapisali po poročanju AFP.

Uefa se je sredi februarja opravičila navijačem za vse napake, potem ko je neodvisna komisija ugotovila "primarno odgovornost Uefe" za dogodke v Parizu.

 | Avtor: Epa Epa

Neodvisno revizijo dogodkov je Uefa naročila 30. maja lani, poročilo je objavila 13. februarja, po poročanju AFP pa jo je to stalo približno 500.000 evrov.

V poročilu je komisija trdila, da so na policijski model ob omenjenem finalu lige prvakov vplivala tudi napačna namigovanja, češ da so navijači Liverpoola grožnja za javni red in mir.

navijači liga prvakov Preiskava Šport Znano je, kdo je kriv za kaos v finalu LP

Komisija je zaključila, da je Uefa kot lastnica dogodka nosilka primarne odgovornosti za napake in da jo je presenetil policijski model, ki je temeljil na huliganstvu Liverpoolovih privržencev.

Uefa je sprva poskušala krivdo za kaos pripisati navijačem Liverpoola, ki so na tekmo prišli prepozno, kljub temu da so na tisoče navijačev več ur zadrževali pred stadionom.

Odvetniki več sto navijačev Liverpoola so povedali, da bodo nadaljevali pravne postopke proti Uefi, še dodaja AFP.

finale LP Po incidentih Šport Čeferinova Uefa bo oškodovanim vrnila denar Drama v Londonu Šport Nemci ne morejo verjeti, kaj jim je storil sodnik: "Kako je to mogoče?" Richarlison Liga prvakov Šport Richarlison besen na Conteja: "Ne moreš tako igrati"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.