Šport > Nogomet
2826 ogledov

Škandal v ligi prvakov: "Prvič v evropskem nogometu! Gre za žalosten dan!"

Navijači, Eintracht Frankfurt Profimedia
Navijači Eintrachta niso zaželeni v Neaplju.

Navijači Eintrachta iz Frankfurta ne bodo mogli podpirati svojega kluba na povratni tekmi osmine finala lige prvakov v Neaplju. Italijansko notranje ministrstvo bo namreč vodilnemu klubu serie A Napoliju izdalo odredbo, s katero bo prepovedalo prodajo vstopnic za tekmo 15. marca navijačem Frankfurta.

Kot so danes sporočili iz Eintrachta, naj bi ta prepoved vključevala tudi kontingent uradnih gostov s skupno 2700 vstopnicami, od tega 2400 v sektorju za goste, do katerega je klub upravičen po predpisih Evropske nogometne zveze (Uefa).

"To je prvi in edinstven dogodek v evropskem nogometu in žalosten dan. Vpliv na konkurenco z uporabo varnostnih razmer kot argumenta je izkrivljanje konkurence z našega vidika," je dejal član uprave Eintrachta, Philipp Reschke.

Italijanske navijače so fizično napadli v Frankfurtu ob robu prve tekme 21. februarja, ki so jo nemški nogometaši izgubili z 0:2. Takrat so za kratek čas odvzeli prostost devetim osebam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice