Šport > Nogomet
743 ogledov

"Avtogol Fife". Za ambasadorko izbrali bivši Viktorijin angelček

Adriana Lima Profimedia
Viktorijin angelček in nekdaj izjemna manekenka Adriana Lima, za katero je včasih vzdihovalo na milijone moški, je pred dnevi postala Fifina globalna ambasadorka. "Avtogol Fife," vse skupaj komentirajo pri nemškem Bildu.

https://www.24ur.com/sport/nogometAdriana Lima je pred dnevi ponosno postala Fifina globalna ambasadorka ženskega svetovnega prvenstva, kar pa v svetu nogometa ni bilo najbolje sprejeto, pa čeprav je predsednik Gianni Infantino ob najavi Lime za ambasadorko hitel pojasnjevati, da gre za veliko nogometno privrženko. "Ko spoznate Adriano, takoj začutite njeno toploto, prijaznost in kako strastna je do nogometa," je poudaril Infantino. "Živi in diha "futebol" in to je razlog, zakaj je lahko izjemna povezava med Fifo in navijači širom sveta," je dodal Švicar na čelu Mednarodne nogometne zveze. 

Žensko nogometno prvenstvo bosta od 20. julija do 20. avgusta letos gostili Avstralija in Nova Zelandija. 

A če se je ob naznanitvi pošteno smejalo Infantinu, pa so nekateri drugi nogometni delavci poudarili, da gre za nepotrebno potezo. Vloga Lime kot ambasadorke bo, da bo pomagala razvijati in promovirati nogomet ter sodelovala v številnih globalnih pobudah, ki bodo vključevale navijače z vsega sveta.

Moya Dodd, nekdanja nogometašica avstralske reprezentance (Avstralija bo skupaj z Novo Zelandijo tudi gostiteljica omenjenega prvenstva), ki je kot funkcionarka kasneje vodila Fifino delovno skupino za ženski nogomet, je bila ob imenovanju Adriane Lima za ambasadorko šokirana. Podvomila je v to, kakšno sporočilo je Fifa poslala nogometašicam, ki so želele, da bi bile enako obravnavane kot nogometaši. A ne le to, obregnila se je tudi ob izjave brazilske nogometašice, da je devet dni stradala pred pomembnimi modnimi dogodki, prav tako pa je v enem od intervjujev splav označila za zločin. 

"Ko ženska igra nogomet, jo svet vidi drugače. Namesto da bi ji dajali komplimente, kako dobro je videti oz. kako zelo lepo obleko nosi, je občudovana zaradi izjemnih posredovanj, ki preprečijo zadetke nasprotnic, ali pa zaradi izjemnih golov," je zapisala Doddova na enem od družbenih omrežij. "Občudovana je zaradi tega, česar je sposobna narediti, ne pa zaradi izgleda," je še dodala. 

"Ker prihajam iz več kot skromnega okolja in ker sem nogometna navijačica, sem zelo hvaležna in počaščena, da sem Fifina prva globalna ambasadorka navijačev in da lahko preko tega navijačem še bolj približam to igro," je ob naznanitvi nove življenjske vloge sicer dejala Lima. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.