Šport > Nogomet
730 ogledov

Uefa zažugala Olimpiji: zadnji opomin pred izključitvijo!

NK Olimpija/Facebook
Ljubljanska Olimpija se je znašla na črnem seznamu Evropske nogometne zveze (Uefa)

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v petek zaradi finančne nediscipline, neizpolnjevanja zapadlih obveznosti, slovenskemu prvoligašu iz Ljubljane Olimpiji izrekla globo v višini 100.000 evrov.

Gre za zadnje opozorilo pred izključitvijo iz tekmovanj pod okriljem Uefe, danes na svojih spletnih straneh poroča portal sportklub.n1.

Na podlagi novega pravilnika o licenciranju in finančni vzdržnosti klubov, ki je bil sprejet aprila lani, je Uefa natančno spremljala vse klube, ki so v letošnji sezoni nastopali pod njenim okriljem.

Klubom, katerih zapadle obveznosti iz naslovov plačil plač, davkov ali pristojbin za nastopanje v Uefinih tekmovanjih so bile ponavljajoče oziroma niso bile poravnane v 90 dneh, je naložila zelo visoke kazni, navaja portal.

Ljubljanska Olimpija se je tako znašla na Uefinem črnem seznamu ekip, ki so izključene iz evropskih tekmovanj za naslednje tri sezone. A je Uefa grškemu Arisu iz Soluna, kazahstanski Astani, hrvaški Rijeki in slovenski Olimpiji začasno prekinila suspenz za obdobje naslednje sezone 2023/24.

Uefa bo suspenz uveljavila le, če ti klubi tudi v naslednji sezoni ne bodo izpolnjevali finančnih obveznosti. Romunskemu Cluju in hrvaškemu Osijeku so suspenz prekinili za naslednji dve sezoni.

Bo pa Olimpija morala vseeno zaradi neizpolnjevanja zapadlih obveznosti seči v blagajno, saj ji je Uefa naložila 100.000 evrov kazni. Višjo finančno kazen so prejeli samo Cluj (250.000), turški Konyaspor (150.000) in Rijeka (150.000 evrov).

Osijek in Rijeka morata zaradi neizpolnjevanja Uefinih licenčnih meril vrniti vse prejemke s strani Evropske nogometne zveze za letošnjo sezono. Kazen za ta dva kluba znaša dodatnih 450.000 evrov, še poroča portal sportklub.n1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.