Šport > Nogomet
150 ogledov

Olimpija po porazu z večnim rivalom nazaj na zmagovita pota

Olimpija Ljubljana NK Olimpija/Facebook
Nogometaši Olimpije so v 23. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 4:3 (2:1).

Olimpija je po porazu v Ljudskem vrtu na večnem derbiju strnila vrste in se vrnila na zmagovalne tirnice. Ljubljančani so prvih 60, 70 minut pokazali igro bolj po želji trenerja Alberta Riere - z veliko posesti žoge in kar nekaj kreativnosti, z nekaj lepimi zaključki pa so razveselili tudi navijače.

V zadnjih 20 minutah pa so popustili, puščali kar nekaj lukenj v obrambi, tako da so na koncu slavili "le" z enim golom razlike. Na vrhu lestvice imajo zeleno-beli 13 točk prednosti pred Celjem, Gorica pa je zadnja s 15 točkami, dve zaostaja za Taborom in tri za Radomljami.

Olimpija, ki je v primerjavi s tekmo v Mariboru opravila šest menjav v začetni enajsterici, je od začetka pokazala, da bo sledila svojemu načinu igre z veliko posestjo žoge, toda Gorica je iz svojega prvega napada povedla. Alen Krajnc je podal z desne strani pred vrata, tam pa je bil najspretnejši Dario Kolobarić, ki je zadel za vodstvo gostov. Te je danes ob odsotnosti Mirana Srebrniča vodil pomočnik Florjan Debenjak.

Kmalu zatem so sodnika poklicali k ogledu posnetka za morebitno enajstmetrovko za Olimpijo, a je slednja ni dobila. Je pa izenačila v 12. minuti, ko je z mojstrskim strelom z desne strani v nasprotni zgornji kot zadel Aldair Djalo z dobrih 20 metrov.

Zeleno-beli so pet minut pozneje zasluženo povedli, Mario Kvesić je svoj osmi gol v sezoni dosegel v podobnem slogu kot prej Aldair, le da z druge strani. Do konca polčasa potem ni bilo večjih priložnosti, izjema je bila Kvesićeva v 44. minuti, ko se je izkazal Uroš Likar.

V 50. minuti je domača zasedba še povečala prednost, po podaji v globino je za hrbet goriške obrambe stekel Admir Bristrić in malce z desne strani z diagonalnim strelom premagal Likarja za 3:1. Isti igralec je v 58. minuti zadel še z glavo, takrat po Kvesićevi podaji z leve strani. Za Kvesića je bila to sedma asistenca sezone.

V 61. minuti je moral Likar posredovati po nevarnem prostem strelu Timija Maxa Elšnika, ki je danes začel na klopi, malce pozneje pa še po novem Bristrićevem strelu. V 66. minuti pa je po dolgem času nekaj dela imel tudi Matevž Vidovšek v ljubljanskih vratih, ko je moral posredovati po prostem strelu Bernarda Karrice.

Ga je pa po nekaj preveč ležerni igri soigralcev premagal Alessandro Ahmetaj nekaj trenutkov pozneje, ko je v mrežo poslal žogo, ki je Vidovšku po skoku ušla iz rok ob trku z Goranom Milovićem. Gorica je bila blizu novemu zadetku v 85. minuti, saj je Miroslav Iličić s strelom z glavo zatresel vratnico. So pa že v sodniškem dodatku gosti prišli do najstrožje kazni, ki jo je uspešno izvedel Ahmetaj.

Olimpija bo v 24. krogu v soboto gostovala v Kopru, Gorica pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Celje - Bravo 2:1 (1:1)

Celjani so, čeprav so pogrešali pomembna člana obrambe, saj sta zaradi kazni manjkala Damjan Vuklišević in David Zec, ob koncu obračuna s Šiškarji prišli do 11. zmage in spet vsaj začasno drugega mesta na lestvici. Mož odločitve je bil mladi Lucas Mačak.

Ljubljančani so dolgo časa držali zanje ugoden izid za vsaj točko, a so na koncu ostali praznih rok. Brez zmage pa so izbranci Dejana Grabića že od 16. kroga, a so še vedno sedmi. Vse bližje pa so jim zasledovalci na čelu z Radomljami, ki zaostajajo le še štiri točke.

Čeprav so Celjani tekmo začeli odločneje, pa so v 11. minuti Ljubljančani povedli, med strelce se je vpisal Nemanja Jakšić, ki je zadel s strelom z glavo. Toda domačini, ki so bili tokrat brez kaznovanega trenerja Romana Pilipčuka, so hitro izenačili, po podaji z leve strani je v osrčju kazenskega prostora do žoge prišel Aljoša Matko in brez težav zadel za 1:1.

Celjani so bili še naprej nevarnejši tekmec, med drugim je Denis Popović po prekinitvi skoraj presenetil Matijo Orbanića, Jakšić pa je pravočasno blokiral nov poskus Matka. V 26. minuti je iz prve z enajstih metrov poskusil Lovro Bizjak, Orbanić pa je žogo ujel, tako kot po poskusu z glavo Marka Zabukovnika. Luka Bobičanec je bil v 42. minuti naslednji, ki je ogrozil vrata gostov, a je od daleč za malenkost zgrešil cilj.

Uvod drugega polčasa je bil manj razburljiv, nevarnih akcij ni bilo, šele v 73. minuti je moral posredovati Matko Obradović po poskusu Bravovega novinca Denisa Bušnje, s katerim pa celjski vratar ni imel veliko dela. V 82. minuti pa so Celjani znova matirali gostujočo obrambo. Tin Matić je podal z desne strani pred vrata, tam pa je 18-letni Lucas Mačak žogo le še potisnil v mrežo za končnih 2:1.

Celje bo v 24. krogu v nedeljo gostovalo v Mariboru, Bravo pa bo dan prej gostil Muro.

Izidi, 23. krog:
- torek, 21. februar:
Koper - Kalcer Radomlje        1:2 (0:1)
Mura - CB24 Tabor Sežana       2:2 (0:2)

- sreda, 22. februar:
Celje - Bravo                  2:1 (1:1)
Olimpija - Gorica              4:3 (2:1)

- četrtek, 23. februar:
17.30 Domžale - Maribor

- lestvica:
 1. Olimpija          23   17    3    3    45:22   54
 2. Celje             23   11    8    4    36:27   41
 3. Maribor           22   12    3    7    48:27   39
 4. Koper             23   10    6    7    34:23   36
 5. Domžale           22    9    7    6    33:28   34
 6. Mura              23    8    9    6    34:29   33
 7. Bravo             23    6    4   13    21:24   22
 8. Kalcer Radomlje   23    3    9   11    18:44   18
 9. Tabor Sežana      23    3    8   12    22:50   17
10. Gorica            23    2    9   12    20:37   15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.