Šport > Nogomet
2846 ogledov

Radomeljske navijače z orožjem napadla tolpa zamaskirancev

Radomlje navijači NK Radomlje/Facebook
"Napadalci so tolkli vsepovprek in povzročili hude poškodbe oseb, ki so bile napadene," so sporočili iz slovenskega prvoligaša.

Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer iz Radomelj bo v soboto v Prvi ligi Telemach gostoval pri vodilni ekipi lige, Olimpiji iz Ljubljane. Pred tem pa so iz kluba v sredo sporočili, da so zamaskirani neznanci v Domžalah, kjer Radomlje igrajo domače tekme, fizično obračunali z domačo navijaško skupino Mlinarji po tekmi s sežanskim Taborom.

"Domačo navijaško skupino (Mlinarji) je na parkirišču, v svojih avtomobilih, pričakala tolpa zamaskirancev in nič hudega sluteče navijače napadla s kiji in drugim topim orožjem," so uvodoma zapisali Radomljani.

Dejan Grabič Šport Menjava trenerja pri Muri

"Napadalci so napadali in tolkli vse povprek in povzročili hude poškodbe oseb, ki so bile napadene - tri navijače navijaške skupine Mlinarji so oskrbeli v ZD Domžale, medtem ko je zastavonoša s hujšimi poškodbami končal v UKC Ljubljana. Zamaskiranci so hudo poškodovali tudi starša našega mladega nogometaša, ki se je v tistem trenutku znašel na kraju dogodka," so dodali.

Identiteta napadalcev za zdaj ni znana, "vendar predvidevamo, da so storilci člani navijaške skupine konkurenčnega kluba, ki nastopa v Prvi ligi Telemach".

"Verjamemo pa, da so policisti pridobili kakšne dokaze in da bodo storilce lahko identificirali ter primerno kaznovali," so dodali v klubu, kjer so poudarili, da ostro obsojajo vsako nasilje in neprimerno vedenje.

sveča plamen Športna ikona Šport Umrl je nogometni velikan, rekorder na svetovnih prvenstvih

"Ukrepali bomo na vseh institucijah, ki lahko pomagajo, da se podobni izgredi ne zgodijo nikoli več. O dogodku smo takoj obvestili policijsko enoto Domžale in prijavili dogodek. Stopili smo tudi v stik z NZS kot vodjo tekmovanja, ker želimo preprečiti podobna dogajanja ne samo ob tekmah NK Kalcer Radomlje, ampak tudi na drugih prizoriščih nogometnega tekmovanja," so še zapisali ter poškodovanim zaželeli čim prejšnje okrevanje.

Radomlje so sicer osme na lestvici z 19 točkami, pred predzadnjim Taborom imajo točko, pred zadnjo Gorico pa štiri točke prednosti.

Pelayo Novo Grozljivo Šport Pred leti je postal invalid, zdaj ga je do smrti zbil vlak
Komentarjev 2
  • BenX 07:33 03.marec 2023.

    Ko nimaš jajc in talenta stopit v ring in tam pokazat svoj pogum in veščine, potem določeni revčeki iščejo potrditve na tak način. Žalostno. Po drugi strani pa, slišat je treba one strani zgodbe. Iz lubega dolgčasa tega verjetno nihče ne naredi. Upam...

  • Avatar pantani
    pantani 06:46 03.marec 2023.

    Zapret,pa ključ stran vržt,ker to se ne bo končalo!!!