Šport > Nogomet
5634 ogledov

Pred leti je postal invalid, zdaj ga je do smrti zbil vlak

Pelayo Novo Reševalni pas/Twitter
Iz Španije prihaja tragična vest o smrti komaj 32-letnega nekdanjega nogometnega vezista Pelaya Nove.

Nekdanji španski nogometaš Pelayo Novo je v četrtek umrl v Oviedu, kjer ga je do smrti povozil vlak, poročajo številni španski mediji. Tamkajšnja služba za nujno pomoč je bila o tragični nesreči obveščena nekaj minut pred 20. uro po lokalnem času, kljub hitremu posredovanju reševalcev pa so bile posledice za poškodovanca usodne.

Dvaintridesetletnik, ki je večji del kariere igral v drugem rangu španskega nogometnega ustroja, zbral pa je več kot 200 ligaških nastopov, je bil od nesreče leta 2018 obsojen na bergle oziroma invalidski voziček.

Novo je v času aktivne nogomente kariere igral za Oviedo, Elche, Cordobo, Lugo, kratek čas pa je bil tudi član romunskega CFR Cluja. Nazadnje je igral za Albacete Balompié, kjer je bil pri vsega 27 letih primoran končati svojo športno pot, potem ko je padel s tretjega nadstropja hotela, kjer je pred tekmo s Huesco bivala njegova ekipa. V padcu je utrpel hude poškodbe hrbtenjače, po katerih si ni nikoli opomogel.

"Človek se mora prilagoditi življenjskim okoliščinam, v katerih se znajde. Življenje gre dalje. Seveda sem potreboval čas in pridejo tudi težki trenutki, toda izvlekel sem se in zdaj mi je spet lepo," je v nedavnem intervjuju za The Sun povedal Novo.

Po nesreči se je moral soočiti s številnimi izzivi v svojem življenju, ki jih je tudi uspešno premagal, novo poslanstvo pa je našel v profesionalnem tenisu, kjer je postal eden najboljših igralcev na invalidskem vozičku na svetu.

Kasneje je postal član upravnega odbora asturijske teniške zveze in deloval kot ambasador fundacije Real Oviedo. Pred osmimi meseci se je tudi poročil.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.