Svet
2891 ogledov

Vojak svojega kolega zabodel z dežnikom

Vojaki Saša Despot
Iz Avstrije prihaja sila nenavadna novica o vojaku, ki se je svojega kolega lotil z dežnikom. Njegovo življenje je še vedno ogroženo.

Krvavi incident se je pripetil v petek zvečer. 33-letni vojak iz Spodnje Avstrije je bil s svojimi tovariši v lokalu, kjer so proslavljali diplomo, med njimi je bil tudi 20-letnik, ki je zagrešil napad.

Mladi vojak iz okrožja Braunau naj bi ostale tovariše večkrat dražil ter jih provociral. Malo po 1.30 pa je prepir prišel do eskalacije, ko je 33-letni vojak mlajšega okaral zaradi njegovega vedenja. 20-letnik je nato brez opozorila zgrabil dežnik in zabodel kolega v obraz.

Sprva je bil napadeni še odziven in se je z drugimi vrnil v vojašnico. Šele naslednje jutro so njegovi kolegi opazili njegovo slabo zdravstveno stanje in poklicali reševalce. Izkazalo se je, da so poškodbe izjemno resne.

Ko so napadalca odpeljali v pripor, je ta dejal, da je bil med dogodkom močno vinjen. Policiji je povedal, da je vrgel dežnik, vendar je zanikal, da je to storil z namenom poškodbe, poroča oe24. "Spomni se, da je poškodoval svojega kolega," je po zaslišanju sporočila Julia Rauscher, tiskovna predstavnica državnega tožilstva. Vojak sicer po aretaciji ni želel govoriti s policijo.

Kot je še dejal tiskovni predstavnik zvezne vojske, Michael Bauer, zadevo naprej rešuje policija, saj je bil vojak "v času incidenta izven vojaške dolžnosti."

Napadeni se trenutno še zdravi v bolnišnici, njegovo življenje pa naj bi bilo še vedno ogroženo.

Italijanska policija Sošolke Svet Novo v primeru trinajstletnice, ki so jo zabodli s škarjami Sneg Zima Svet Kaos na Hrvaškem. Ljudi rešujejo na cestah, nekateri več ur popolnoma zatrpani.
Komentarjev 4
  • Kmodri 12:48 02.marec 2023.

    Provociranje ali pravokacije bodisi s strani posameznika ali držav ne sme in ne more biti povod za nasilje ali vojaško agresijo. Zato imamo pa pravo.

  • bobubob 10:11 27.februar 2023.

    Saj res, glede na to, da oblastniki povsod po svetu razorožujejo plebs (celi Biden že kaže to željo), bi bilo treba sedaj prepovedati tudi dežnike. Posebej zaprte. Oz. zapovedati, da se dežnik sicer lahko hrani(ob veljavnem dovoljenju seveda) v zaprtem ...prikaži večm stanju, takoj ko pa je v roki, mora biti odprt. In, normalno, ustanoviti ministrstvo za odprte dežnike, z lastnim inšpektoratom ter oddelkom za čipiranje dežnikov in digitalizacijo stvari. Brez dvoma bi vlada našla tudi ministrxylgb+-Qrca.

  • Avatar Syn
    Syn 09:51 27.februar 2023.

    Še dobro da se ga ni lotil z žlico. 😂