Svet
9841 ogledov

Kaos na Hrvaškem. Ljudi rešujejo na cestah, nekateri več ur popolnoma zatrpani.

Sneg Profimedia
Na Hrvaškem danes prava snežna drama.

Kot smo že poročali, na Hrvaškem so danes zaradi neurja in snega popoldne za vsa vozila zaprli vse ceste iz Dalmacije proti notranjosti države in obratno. Na cestah v Liki in Gorskem kotarju vladajo zimske razmere. Hrvaški hidrometeorološki zavod (DHMZ) je za celotno državo izdal opozorila za burjo, jugo in sneg, je poročal hrvaški portal Index.

Pristojni so že popoldne pripravili nastanitvene centre za tiste ljudi, ki jim razmere ne dovoljujejo, da bi v danih razmerah prispeli do doma. V nastanitveni center Gračac je že prišlo več kot 80 ljudi. Načelnica tamkajšnje civilne zaščite Natalia Turbić je povedala, da je zapadlo okrog 60 centimetrov snega. Dodala je, da je največja skrb zvečer ta, kako pomagati ljudem, ki so ostali zatrpani na cestah. Na pomoč so poklicali hrvaško gorsko službo, da bi se prebili do ljudi, ki jim je potrebna pomoč na cestah ali ob njih. 

Za portal Index se je medtem oglasila ena izmed potnic proti notranjosti države in povedala, da v centru v Gračcu več ne sprejemajo ljudi. Dodala je, da so jih pristojni iz omenjenega centra - skupaj s soprogom in dvema majhnima otrokoma - napotili do bencinske črpalke, do katere pa ne morejo. Poudarila je, da cest ne čistijo. Medtem so se oglasili iz centra v Gospiću in povedali, da so v tamkajšnji športni dvorani pripravili namestitev za 50 ljudi, lahko jih sprejmejo tudi več. 

Kot še poročajo na portalu Index so pristojne zimske službe na terenu, vendar zaradi močnih naletov vetra zelo hitro nastajajo novi in novi sloji snega. Eden izmed potnikov v notranjost države je povedal, da je bil več ur zatrpan s snegom, do namestitvenega centra se je nato odpravil peš. 

Zaradi vetrovnih in snežnih razmer so pristojni organi od 14.30 naprej za vsa vozila zaprli vse ceste iz Dalmacije proti notranjosti države, je sporočil hrvaški avtoklub (HAK).

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia
Sneg Svet Svet Na Hrvaškem hude težave zaradi vremena Sneg Vreme Slovenija Srednjeročna napoved. Zime in snega še ni konec!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 00:26 27.februar 2023.

    Naj jih do poletja zamede, saj do takrat itak, nič ne delajo. Folk misli, da lahko živi od naravnih danosti, pa jih že sneg ohromi.