Zdravje
15476 ogledov

Skrbi. Število primerov okužb v Avstriji narašča.

bolnišnica covid-19 pandemija epidemija virus ZDA Epa
Avstrijski minister za zdravje pozval k cepljenju.

Od začetka leta so v Avstriji zabeležili že 30 primerov ošpic, je danes potrdil avstrijski minister za zdravje Johannes Rauch in prebivalce pozval k cepljenju. Zaradi naraščajočega števila okužb bodo prihodnji teden na Dunaju in avstrijskem Koroškem začeli s posebno kampanjo cepljenja proti ošpicam, mumpsu in rdečkam.

"Z brezplačnim cepljenjem proti ošpicam lahko enostavno in učinkovito zaščitite sebe in svoje bližnje pred okužbo. Le če bomo znatno povečali stopnjo cepljenja, se bomo lahko izognili prihodnjim izbruhom," je poudaril Rauch.

Ob tem je opozoril, da ošpice niso neškodljiva otroška bolezen in se je ne sme jemati zlahka. Avstrijsko ministrstvo za zdravje je od izbruha bolezni v tesnem stiku z zveznimi deželami, da bi čim bolje zajezili nadaljnje širjenje okužb, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po navedbah Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) so v februarju o sumu oziroma potrjenih primerih ošpic poročali tudi v Nemčiji, Španiji in na Slovaškem. V Sloveniji pa letos še nismo zabeležili primera ošpic, je sporočil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Po podatkih NIJZ je precepljenost otrok v državi s prvim odmerkom cepiva proti ošpicam, mumpsu in rdečkam v letu 2021 znašala 95,3 odstotka, z drugim odmerkom pa 92,2 odstotka.

otrok bolnišnica infuzija Zdravje Izbruh ošpic: Šest otrok se zdravi v bolnišnici

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Soljatar 01:36 25.februar 2023.

    vsi boste umrli in ne vem zakaj se sploh sekrate, še posebej če ne verjamete v posmrtno življenje....kaj vam bo lajf?

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 18:39 24.februar 2023.

    Vse več bo težav s sicer nepomembnimi boleznimi, ker ima narod zaradi cepljenja z nedelujočim cepivom uničen imunski sistem..Poleg tega imamo grozovit porast presežnih smrti v visoko precepljenih državah..Npr,Nemčija december 2022..+52%, kar je največ po drugi svetovni vojni...Me zanima kaj ...prikaži večj na to poreče naš živčni antistrokovnjak Jernejček :))

  • Jernej65 17:03 24.februar 2023.

    Ali pa tebe, samo bolj kot antistrokovnjaka.