Svet
3117 ogledov

Novo v primeru trinajstletnice, ki so jo zabodli s škarjami

Italijanska policija Profimedia
S trinajstletnico, ki sta jo vrstnici v soboto na območju Mantove ranili s škarjami, je bolje.

Po poročanju karabinjerjev, naj bi šlo za napad iz zasede: eda od dveh napadalk naj bi žrtev pritegnila z izgovorom in jo nato držala pri miru, druga naj bi jo zabodla s škarjami. Motiv za napad javnosti trenutno ni znan, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa..

Dekleta so obiskovala isti razred osmega razreda, po besedah šolskega osebja, med seboj niso imele nobenih vidnih težav. Kot kaže, so se dekleta srečala v parku, da bi razčistila nesporazume, ki so med njimi nastali v šoli.

Storilki sta po napadu pobegnili, a se je ena kmalu predala karabinjerjem, drugo sta na postajo pripeljala starša. Družini naj bi živeli v normalnih razmerah in nimata težav.

Napad je pretresel lokalno skupnost in vzbudil zaskrbljenost glede varnosti mladih na tem območju.

Izgubila je veliko krvi

Trinajstletnica, ki sta jo dva sošolki napadli in udarili s škarjami na javnem vrtu v Castelbelforteju (Mantova)  je bila hospitalizirana v bolnišnici Borgo Trento v Veroni in se že počuti bolje.

Deklica se dobro odziva na zdravljenje, čeprav je izgubila veliko krvi.

Ves čas ji pomagajo starši, ki so prihiteli takoj, ko so izvedeli novico. Preiskave karabinjerjev medtem nadaljujejo z osvetljevanjem motiva za napad, ki je šokiral celotno skupnost.

Storilki napada sta bili vrnjeni družinama, potem ko se je v soboto takoj po dejanju ena od njiju spontano predstavila karabinjerjem, drugo pa so na postajo pospremili starši. Na družbenih omrežjih so se zvrstili najrazličnejši komentarji na to temo, celo tako burni, da so napeljali župana Massimiliana Gazzanija, da je osebno interveniral na Facebook strani. Med drugim je vse pozval, naj ne dajejo neumestnih komentarjev ali hitrih sodb.

O razlogih za napad ni znanega še ničesar, čeprav se zdi, da ustrahovanje ali pripadnost mladinski tolpi nima nič z napadom, pa sporoča policija. Žrtvine krike groze in bolečine je slišala ženska, ki živi blizu parka in je poklicala na pomoč. Takoj so prispele nujne službe in reševalno vozilo. Deklica je ležala na tleh na travi in ​​je izgubljala veliko krvi. Ko so jo naložili na helikopter, da bi jo prepeljali v bolnišnico Borgo Trento v Veroni, je bila pri zavesti, so še sporočili. 

Denar, evro, štetje denarja Slovenija Otroški dodatki in štipendije bodo občutno višji, toda ... Nissan Juke Avto Preverili smo, ali drži: Več moči, manjša poraba goriva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.