Šport > Nogomet
15937 ogledov

Nemci ne morejo verjeti, kaj jim je storil sodnik: "Kako je to mogoče?"

Reševalni pas/Twitter
Chelsea je s pomočjo sodniške odločitve v osmini finala lige prvakov izločil Borussio Dortmund.

Nogometaši Chelseaja so na povratni tekmi osmine finala lige prvakov na Stamford Bridgu izničili zadetek zaostanka proti Borussii Dortmund s prvega obračuna in po zmagi z 2:0 napredovali med najboljših osem ekip elitnega nogometnega tekmovanja.

Londončani so povedli v 43. minuti z golom Raheema Sterlinga, končni rezultat pa je v osmi minuti drugega dela z bele točke postavil Kai Havertz.

 | Avtor: Epa Epa
Nemški napadalni vezist je gostujočega vratarja premagal šele v drugem poskusu, potem ko mu je sodnik zaradi prehitrega vstopa nogometašev Borussie v kazenski prostor omogočil ponovno izvajanje enajstmetrovke.

Pisala se je 47. minuta tekme, ko je žoga po poskusu predložka Bena Chilwella v kazenskem prostoru Borussie v roko zadela Mariusa Wolfa.  Kljub protestom domačih igralcev se je igra sprva nadaljevala, nato pa se je glavni sodnik Danny Makkelie vendarle odločil za preverbo z videotehnologijo (VAR). 

Po ogledu posnetkov je delivec pravice pokazal na belo točko, Havertz pa je žogo poslal v vratnico. Nemec še ni prebolel razočaranja, ko mu je sodnik ponudil možnost popravnega izpita, ker so nogometaši Borussie prehitro stekli v kazenski prostor.

Havertz v drugo ni ponovil napake in z uspešno izvedenim strelom končal svojo strelsko sušo, ki je trajala osem tekem ozoroma od 15. januarja.

 | Avtor: Epa Epa
Nogometaši Borussie, ki so na zelenici glasno protestirali nad sodniško odločitvijo, menijo, da so bili grobo oškodovani. "Ne vem, kaj več bi lahko Wolf naredil z roko pri prvotni odločitvi. Že to je bilo samo po sebi veliko razočaranje, toda dejstvo, da so imeli na voljo ponovitev, pa je naravnost smešno. Ne vem, če bi lahko Wolf naredil karkoli drugače. Bil je zelo blizu. Ne želim si nakopati težav, prevečkrat sem že plačal. Ob vsaki enajstmetrovki, še posebej pri tako počasni izvedbi, bodo igralci vstopili v kazenski prostor. Toda sodnik je sprejel odločitev in s tem bomo morali živeti," je dejal Jude Bellingham.

Še bolj razjarjen je bil njegov soigralec Emre Can. "Sodnik je kriv. Kako lahko v tem primeru dosodiš ponovljeno enajstmetrovko? Kako je to mogoče? Briga me, kdo je vstopil prvi. Sodnik je bil aroganten celo tekmo. Nezasluženo smo izgubili zaradi sodnika," je dejal.

Po mnenju nekdanjega angleškega sodnika Petra Waltona pa je bila sodniška odločitev pravilna. Ključnega pomena pri presojanju sporne situacije je, da je po odboju žoge od vratnice nevarnost razčistil eden izmed igralcev, ki so prehitro vstopili v šestnajsterec. "Zagotovo je prehitro stekel v prostor, to je dejstvo. Žoga se je odbila od vratnice in kot smo lahko videli, jo je izbil nogometaš, ki je prehitro stekel noter," je poudaril Walton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.