Šport > Nogomet
900 ogledov

Richarlison besen na Conteja: "Ne moreš tako igrati"

Richarlison Profimedia
Brazilski napadalec ni bil zadovoljen z igro svojega moštva na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti AC Milanu.

Napadalec angleškega Tottenhama Richarlison je imel po drugi tekmi osmine finala z AC Milanom, ki se je končala z nedločenim izidom (0:0), kar nekaj pripomb na strategijo trenerja Antonia Conteja.

Londončani so sinoči končali nastope v letošnji sezoni lige prvakov, potem ko jim pred domačimi navijači ni uspelo nadoknaditi gola zaostanka s prvega obračuna v Milanu.

liga prvakov Bayern - PSG Liga prvakov Šport Bayern izločil bledi PSG, Milan zadržal prednost

Richarlison je sinočnji obračun, na katerem so Londončani nujno potrebovali zadetek, začel na klopi za rezerve, italijanski strateg pa ga je v igro poslal šele v 70. minuti.

 | Avtor: Epa Epa

Za Brazilca, ki ga je po koncu SP v Katarju pestila poškodba stegenske mišice, je bilo to veliko razočaranje, potem ko je na nedavnih ligaških tekmah s Chelseajem in West Hamom dobil priložnost v začetni enajsterici.

"Profesionalec sem. Vsak dan trdo garam, toda ne dobim dovolj minutaže in oprostite, ker to rečem, toda letošnja sezona je zanič. Ne igram dovolj, za povrhu pa sem bil še poškodovan," je po remiju z Milanom povedal Brazilec.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Odkar se je lansko poletje za 67 milijonov evrov preselil iz Evertona v Tottenham, je Richarlison dosegel skromna dva gola in začel samo 12 od 25 tekem v vseh tekmovanjih.

"Seveda sem frustriran. Izpadli smo iz največjega klubskega tekmovanja. Ne moreš tako igrati, ko potrebuješ zadetek. Morali bi igrati bolj napadalno, še posebej v drugem polčasu."

"Težko je zdaj karkoli reči ali kazati s prstom. Čakajo nas tekme v Premier ligi in obračun naslednjega kroga z Nottinghamom. V zadnjem času sem igral dobro, premagali smo Chelsea in West Ham, nato pa sem se spet znašel na klopi. Proti Volkovom sem odigral pet minut, vprašal sem po razlogih, vendar nisem dobil odgovora."

Drama v Londonu Šport Nemci ne morejo verjeti, kaj jim je storil sodnik: "Kako je to mogoče?"

Namignil je tudi, da je trener Conte prelomil obljubo. "Ne razumem določenih reči. Spet nisem dobil nobenega pojasnila," je povedal Brazilec, ki je pričakoval, da bo proti Milanu igral od prve minute.

"V torek so me prosili, naj opravim preizkus v telovadnici. Conte mi je povedal, da bom igral, če se bom dobro odrezal. Ko je prišla tekma, me je posadil na klop. Tega pač ne razumem. Na zelenici vedno pustim svoje srce. Odigral sem dve dobri tekmi, še posebej tisto s Chelseajem, kjer sem igral polnih 90 minut. Menim, da bi proti moral sinoči igrati celo tekmo," je zaključi Richarlison.

 

 

Nogomet danes na naših športnih straneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.