Šport > Nogomet
1275 ogledov

Kakšna zgodba! Ne boste verjeli, za kateri klub je podpisal Ronaldinhov sin

Ronaldinhov sin Joao Mendes Profimedia
Ronaldinhov sin je podpisal za "očetovo" Barcelono.

Joao Mendes, 18-letni sin nekdanjega brazilskega zvezdnika Ronaldinha, je po 14-dnevnem poskusnem obdobju podpisal pogodbo z Barcelono, kjer bo nastopal za njeno mlado moštvo, so sporočili iz Barcelone.

Ronaldinhov sin Joao Mendes | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Mendes, ki je pred tem prekinil pogodbo z domačim klubom Cruzeirom, je po poročanju ESPN s klubom, za katerega je uspešno igral tudi njegov oče, podpisal pogodbo do poletja 2024.

Joao, ki se je rodil v razmerju Ronaldinha in plesalke Janaine Mendes, igra na mestu napadalca. Zaradi pričakovanih pritiskov zaradi slavnega očeta je prevzel mamin priimek. Prav tako je očetovo ime zamolčal, ko se je pri trinajstih letih prvič pojavil na treningu mlajših selekcij Cruzeira ter navdušil tamkajšnji trenerski štab, ki je šele dosti kasneje izvedel očetovo pravo identiteto.

Ronaldinhov sin Joao Mendes | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi Mendes ima sicer poleg brazilskega tudi španski potni list in bi tako lahko nastopal za špansko reprezentanco, če se za to odloči.

"Mladeniču ne bo lahko, pričakovanja navijačev bodo velika. A verjamemo, da se bo s pritiskom znal nositi, naloge trenerjev pa bodo, da razvijejo njegove sposobnosti," je dejal predsednik kluba Joan Laporta.

Ronaldinhov sin Joao Mendes | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nikoli se nisem oddaljil od Barcelone, klub je del mojega življenja. Kamor koli grem, vzamem Barcelono s seboj. S prihodom mojega sina v Barcelono pa bom še bolj prisoten kot kadar koli prej," pa je dejal Ronaldinho.

Slednji je tekom svojega igranja za Barcelono veljal za najboljšega nogometaša na svetu. Za Blaugrano je igral pet sezon, tekom katerih je na 207 tekmah dosegel 94 zadetkov ter klubu pomagal do dveh državnih naslovov in superpokalov. Bil je ključen člen Barcelone pri slavju v ligi prvakov, s čimer je klub prekinil 14-letno sušo.

Leta 2003 je Ronaldinho v soju žarometov prispel v Barcelono za nekaj več kot 30 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Fifa je izjemnega Brazilca kar dvakrat izbrala za najboljšega nogometaša sveta, po izjemni sezoni 2005/2006, ko je Barcelona osvojila domače prvenstvo in ligo prvakov, pa je prejel tudi najslovitejšo individualno nagrado v svetu nogometa, zlato žogo.

Pri Barceloni tako upajo, da bo Joao Mendes vsaj približno ponovil uspehe slavnega očeta. Vsekakor vstopa v velike čevlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice