Šport > Nogomet
277 ogledov

Barcelona pod preiskavo zaradi plačevanja sodniku

FC Barcelona Epa Barcelona je v letošnjem letu v odlični formi.
Katalonski nogometni klub se je znašel na tapeti španskega tožilstva.

Državno tožilstvo je začelo preiskavo proti Barceloni, je v sredo poročala Cadena SER. To so v klubu potrdili in obenem ovrgli vse obtožbe.

Preiskava poteka v zvezi z izplačali na račun nekdanjega podpredsednika sodniškega komiteja španske nogometne zveze (RFEF).  José María Enríquez Negreira je to funkcijo opravljal kar 24 let, od 1994 do 2018.

Tožilstvo je pod drobnogled vzelo izplačila v obdobju 2016-18, ko je na račun podjetja DASNIL 95 SL, ki je v lasti Negreire, kapnilo malce manj kot 1,4 milijona evrov.

Ko je Negreira prenehal opravljati svojo funkcijo v letu 2018, so prenehala pritekati tudi izplačila iz FC Barcelona.

Negreira je bil že zaslišan s strani preiskovalcev in naj bi zatrdil, da nikakor ni vplival na sodniške odločitve na tekmah Barcelone, navaja Cadena SER. Denar naj bi prejemal zaradi svetovalnih storitev, ki jih je nudil klubu.

Nekoč najemali, zdaj nič več

Katalonski gigant se je odzval na pisanje medijev in posredno potrdil, da je poslovanje kluba, po odmevni aferi ob odhodu predhodne vodstvene garniture pod taktirko Josepa Maríe Bartomeuja, spet pod drobnogledom.

"V preteklosti smo najemali usluge zunanjih sodelavcev, ki so klubsko tehnično osebje zalagali s posnetki mladih španskih igralcev. Prav tako smo najemali svetovalce, ki so delali tehnična poročila o sojenju za strokovne štabe prve in druge članske ekipe," so zapisali pri Barceloni.

"To je običajna praksa v profesionalnih klubih. Tovrstne usluge so zdaj v domeni klubskega uslužbenca v sklopu športnega dela kluba," so pojasnili na Spotify Camp Nouu.

"FC Barcelona obžaluje, da so te informacije prišle na dan točno v trenutku, ko je ekipa v najboljši formi sezone. FC Barcelona bo pravno ukrepala zoper tiste, ki bodo skušali blatiti ime kluba," so še zapisali Katalonci.

Camp Nou Barcelona | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.