Šport > Nogomet
780 ogledov

Bayern izločil bledi PSG, Milan zadržal prednost

liga prvakov Bayern - PSG Epa
Bayern München je po zmagi v Parizu tudi na domačem terenu upravičil vlogo favorita in se uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Povratno tekmo na Allianz Areni je dobil z 2:0. Napredovanje si je zagotovil tudi AC Milan, ki je z neodločenim izidom (0:0) zadržal minimalno prednost s prve tekme.

Nogometaši nemškega Bayerna iz Münchna in italijanskega Milana so se uvrstili v četrtfinale lige prvakov. Bavarci so na drugi tekmi z 2:0 premagali francoski Paris Saint-Germain in ga po dveh tekmah izločili s skupnih 3:0, medtem ko je bil Milan v Londonu po remiju brez golov v seštevku dveh tekem z 1:0 boljši od angleškega Tottenhama.

Bavarci so tudi na drugi tekmi ugnali PSG, potem ko so bili že pred tremi tedni na gostovanju boljši z 1:0. Tokrat so francoskega velikana ugnali z 2:0, strelca pa sta bila Eric Maxim Choupo-Moting v 61. in Serge Gnabry v 90. minuti.

liga prvakov Bayern - PSG | Avtor: Epa Epa
Obe ekipi si v prvem polčasu nista priigrali veliko priložnosti, so pa bili Parižani blizu vodstva v 38. minuti. Takrat je Vitinha kaznoval poigravanje Yanna Sommerja in sprožil proti vratom, svojega vratarja pa je s posredovanjem na golovi črti rešil Matthijs de Ligt.

Pariške težave je poglobila poškodba osrednjega branilca Marquinhosa, ki je moral v prvem polčasu iz igre, ravno neodločnost v obrambi pa je v 61. minuti botrovala izgubljeni žogi na robu kazenskega prostora. V nadaljevanju je Thomas Müller nesebično našel Choupo-Motinga, ki je zanesljivo zadel mimo nemočnega Gianluigija Donnarumme.

Še pred tem je Bayern v 52. minuti zatresel mrežo, potem ko je podajo Jamala Musiale z glavo odločilno oplazil prav Choupo-Moting. Iz sobe za Var pa so gol razveljavili, saj je po dotiku kamerunskega napadalca Müller vplival na igro.

PSG, ki je bil v zaključku sicer malce bolj nevaren, je imel najlepši priložnosti v 64. in 82. minuti. Obakrat je z glavo streljal Sergio Ramos. Prvič je bil najvišji po kotu, sijajno pa je posredoval Sommer, drugič pa je prav tako dobil skok, a žogo za malenkost poslal mimo vrat.

Na drugi strani je Bayern prežal na protinapade, enega od teh pa je za končnih 2:0 v 90. minuti izkoristil Serge Gnabry.

 | Avtor: Epa Epa

Druga tekma v Londonu se je prav tako kot v torek začela z desetminutno zamudo. Tokrat so v gostem prometu obtičali nogometaši Milana. Ti so se nato predstavili kot zelo čvrsto moštvo. Tottenham se nikakor ni dokopal do pravih priložnosti za zaključni strel. Na drugi strani je v 18. minuti sam do strela prišel Junior Messias, a je to storil zelo slabo.

V drugem polčasu so domači le prikazali nekaj več, Emil Hojbjerg pa je v 64. minuti ogrel dlani Mika Maignana. Naloga je za Tottenham postala še težja, ko je moral v 77. minuti zaradi drugega rumenega kartona in posledično rdečega z zelenice Cristian Romero.

Zadnjo priložnost za podaljšek je imel Tottenham v tretji minuti sodnikovega dodatka. Po podaji s prostega strela je udarec z glavo Harryja Kana odlično obranil Maignan. Iz protinapada je na drugi strani vratnico stresel še Divock Origi.

 | Avtor: Epa Epa

Že v torek sta se kot prva v četrtfinale uvrstila Chelsea in Benfica. Londončani so s skupnim izidom 2:1 premagali Borussio iz Dortmunda, Benfica pa je bila skupno kar s 7:1 boljša od Club Bruggea.

Preostale povratne tekme bodo 14. in 15. marca. Napoli bo doma skušal potrditi prednost 2:0 s prve tekme proti Eintrachtu iz Frankfurta, branilec naslova Real Madrid je z eno nogo že med osmerico, potem ko je v Liverpoolu zmagal s 5:2.

Milanski Inter Samirja Handanovića bo v Porto potoval s prednostjo 1:0, Leipzig Kevina Kampla pa bo po neodločenem izidu 1:1 gostoval pri Manchester Cityju.

Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov bo 17. marca, četrtfinalni obračuni pa bodo na sporedu 11., 12. s prvimi ter 18. in 19. aprila s povratnimi tekmami. Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

Izidi:
                                                         prve tekme
- torek, 7. marec:
*Chelsea - Borussia Dortmund              2:0 (1:0)         0:1
*Benfica - Brugge                         5:1 (2:0)         2:0

- sreda, 8. marec:
*Bayern München - Paris Saint-Germain     2:0 (0:0)         1:0
Tottenham Hotspur - *AC Milan             0:0               0:1

- torek, 14. marec:
21.00 Porto - Inter Milano                                  0:1
21.00 Manchester City - Leipzig                             1:1

- sreda, 15. marec:
21.00 Napoli - Eintracht Frankfurt                          2:0
21.00 Real Madrid - Liverpool                               5:2

* Opomba: moštva, označena z zvezdico (*), so se uvrstila v četrtfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.