Šport > Nogomet
224 ogledov

Predsednik NZS ne more prehvaliti Čeferina

radenko mijatović Profimedia Predsednik NZS Radenko Mijatović
"Uefa se je velikokrat znašla na razpotjih, vse odločitve pa so bile pravilno usmerjene in v dobro nogometa," delo Aleksandra Čeferina ocenjuje predsednik NZS Radenko Mijatović.

Potem ko je predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović tako kot ostali delegati na kongresu v Lizboni podprl Aleksandra Čeferina za nov mandat predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), je po koncu kongresa za STA poudaril, da sodelovanje med NZS in Uefo ne more biti boljše, kot je.

"Boljšega sodelovanja v prihodnje na more biti, ker je na zelo visoki ravni. Predsednik je vedno na voljo za karkoli potrebujeta slovenska zveza ali slovenski nogomet. Želimo si, da gre samo tako naprej in v to ne dvomim," je dejal Mijatović.

Aleksander Čeferin Znova izvoljen Šport Aleksander Čeferin še naslednja štiri leta vodilni mož evropskega nogometa!

Da so tako on kot drugi predstavniki 55 članic Uefe zadovoljni z dosedanjim delom Čeferina in ekipe, dokazuje popolna podpora na volitvah. Že več kot pol leta nazaj je bilo jasno, da ima podporo vseh članic. Nekaj razlogov za takšno podporo je nanizal predsednik NZS.

"Mislim, da je k temu botrovalo predvsem delo v preteklih šestih letih, ko je bilo narejenega ogromno. Uefa se je velikokrat znašla na razpotjih, vse odločitve pa so bile pravilno usmerjene in v dobro nogometa," je dejal Mijatović.

Alex Ferguson Kakšna zgodba! Šport Čeferin bo Alexu Fergusonu podelil medaljo, na katero je čakal 40 let!

"Šlo je za veliko ključnih zadev, predvsem reakcija in izpeljava tekmovanj v času covida-19, modeliranje evropskih tekmovanj, uvedba lige narodov, konferenčne lige, preprečitev superlige, ker bi bila ta zelo škodljiva za evropski in svetovni nogomet vsaj po mnenju večine. V to sodi tudi redistribucija prihodkov, ki jih Uefa skoraj v celoti vrača v nogomet," je naštel prvi mož NZS.

Tudi ta, tako kot vse članice, dobiva od Uefe kar znatna sredstva iz programa Hattrick, ki bo v naslednjih štirih letih vsaki zvezi prinesel po 17 milijonov evrov.

"To je izjemno za infrastrukturo, izobraževanje, vzgojo, izvajanje programov in drugo. To je pomembno tudi za pomoč klubom v težkih časih. Brez te solidarnosti bi majhne nacionalne zveze, teh pa je veliko, težko delovale. Tako pa kot Uefa vrača vse v nogomet, tako tudi NZS vse, kar dobi v programu Hattrick, redistributira v nogometne deležnike," je pojasnil Mijatović.

Ta je tudi optimist, da bodo reformirana evropska klubska tekmovanja, med drugim bo liga prvakov od 2024/25 dalje imela več tekem in več klubov, 36, tudi manjšim klubom dala možnosti za odmeven uspeh.

"Ta model tekmovanja, ki bo rahlo moderniziran, vsem ponuja velike možnosti. Tudi predsednik Čeferin je v nagovoru povedal, da imamo v različnih evropskih tekmovanjih v končnici klube iz 17 različnih držav, tudi manjših. Veliko je zadev, ki omogočajo majhnim, da konkurirajo velikim," je še povedal Mijatović.

Torej tudi spet slovenski klub v skupinskem delu katerega od tekmovanj? "Moramo upati na to, možnosti vsekakor so," je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.