Šport > Nogomet
3744 ogledov

Francoski minister se je takole požvižgal na Čeferina

Aleksander Čeferin Epa Aleksander Čeferin.
Predsednik Uefe je pred nekaj tedni jasno povedal, da so tovrstne poteze zanj nesprejemljive.

Francosko notranje ministrstvo je z današnjo odredbo navijačem švicarskega prvoligaša Basla prepovedalo potovanje na povratno tekmo četrtfinala nogometne Konferenčne lige v četrtek v Nici. Kot razlog je navedlo "resno nevarnost spopadov med navijači", danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

PREBERITE ŠE: Jezni Cristiano Ronaldo šokiral s to nasilno potezo

Župan Nice Christian Estrosi se je odzval z olajšanjem in se ministrstvu zahvalil za prepoved. Pred tem je pozval švicarske navijače, naj ostanejo doma, da bi preprečili nerede v mestu na jugu Francije.

V švicarskem nogometnem klubu in navijaški skupini Basla so ogorčeni in razočarani zaradi nesprejemljivega postopka ter napovedujejo, da bodo skušali ukrepati proti prepovedi potovanja s pravnimi sredstvi.

Ekipi sta se na prvi četrtfinalni tekmi v Baslu 13. aprila razšli z neodločenim izidom 2:2.

V skupinskem delu tega tekmovanja, ko je septembra lani Nica gostila Köln, je prišlo do nasilnih spopadov med rivalskima navijaškima skupinama. Tekma se je začela šele po enourni zamudi. Več kot 40 ljudi je bilo ranjenih, med njimi devet policistov.

navijači Nice Nica | Avtor: Epa Epa

Uefa opozorila državne organe

V Evropski nogometni zvezi (Uefi) ne sprejemajo odločitev državnih oblasti v zvezi s prepovedjo gostovanja navijačev na tekmah pod njenim okriljem.

Predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin je marca v pogovoru za nemško televizijo ZDF napovedal, da bodo spremenili pravila, ker do takšnih prepovedi ne sme prihajati. "Če se bo to dogajalo, bo stvar zelo preprosta: tekme tam ne bo," je dejal predsednik Uefe.

Čeferin se je odzval na takrat izstopajoč primer, ko so italijanske oblasti prepovedale navijačem frankfurtskega Eintrachta udeležbo na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov v Neaplju.

Italijanske oblasti so nedavno onemogočile tudi dostop navijačem Feyenoorda do stadiona med tekmo Lige Evropa proti AS Romi.

Komentarjev 6
  • Pepe007 13:11 19.april 2023.

    A sedaj bo neko društvo državam EU zapovedovalo varnostna pravila? Kam smo prišli? Bo morala EU ustanoviti svojo društvo?

Sorodne novice