Šport > Nogomet
500 ogledov

Finale pred finalom? Nocoj poslastica Lige prvakov

Real Madrid - Manchester City Profimedia
Velikana evropskega nogometa španski Real Madrid in angleški Manchester City se bosta danes ob 21. uri spopadla na prvi tekmi prvega polfinalnega obračuna letošnje izvedbe elitne lige prvakov. V sredo bo na vrsti še drugi polfinalni obračun, v katerem se merita italijanska mestna tekmeca Milan in Inter.

Madridčani so v lovu že na 15. zvezdico v ligi prvakov v četrtfinalu izločili še enega angleškega predstavnika Chelsea. Na obeh dvobojih so bili boljši z 2:0. Junak povratne tekme v Londonu je bil z dvema goloma Rodrygo.

City je velik delež v četrtfinalu opravil na prvi, domači tekmi, ko je nemški Bayern iz Münchna ugnal s 3:0. Povratna se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Madridčani poleg tega branijo krono z lanske sezone, ko so v finalu premagali Liverpool z 1:0. Nogometaši Cityja so tam igrali leto prej, a so morali na koncu z enakim rezultatom premoč priznati Chelseaju.

Moštvi sta si sicer v polfinalu nasproti stali že lani. Takrat so sinje modri na prvi tekmi doma slavili s 4:3. Tudi na gostovanju jim je dolgo kazalo na napredovanje, nato pa je v 90. minuti dvoboja dvakrat udaril Rodrygo in z enajstmetrovke še Karim Benzema za dramo na Santiagu Bernabeu in napredovanje Reala.

Povratni polfinalni tekmi bosta 16. in 17. maja, finale pa 10. junija v Istanbulu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.