Šport > Nogomet
3473 ogledov

Rooney z napovedjo, ki odmeva: "City ne bo le izločil Reala ..."

Real Madrid - Manchester City Profimedia
Wayne Rooney je za britanski The Times spisal kolumno o prihajajočih polfinalnih obračunih Lige prvakov. Prepričan je, da bo City zmlel zasedbo Reala.

"Ne le zmagal, Manchester City bo v polfinalu zmlel zasedbo Reala. Seveda se lahko motim, toda mislim, da je City trenutno na drugačnem nivoju. Nikoli zares ne smete izključiti ekipe s toliko izkušnjami in zgodovino Madridčanov, toda sam nanje ne bi stavil. Mislim, da je to leto za City," je v zapisu pred polfinaloma Lige prvakov (v prvem polfinalnem obračunu (dve tekmi) se bosta pomerila Real Madrid in Manchester City, v drugem pa italijanska predstavnika iz Milana, in sicer AC Milan in FC Inter) svoje trdno prepričanje izrazil nekdanji izvrstni nogometaš, zdaj pa trener Wayne Rooney.

"Že od začetka sezone sem čutil, da bo to sezona, v kateri bo Pep Guardiola s Cityjem končno osvojil Evropo. In nogomet, ki ga njegova ekipa kaže v zadnjih mesecih in z načinom, kako se približuje vrhuncu v pravem času, mi je to misel potrdilo," je še zapisal Rooney. Ta se je spomnil, da je prav Real Madrid v lanski sezoni izločil zasedbo Cityja, potem ko so bili sinjemodri z nogo in pol že v finalu, saj so imeli na povratni tekmi že lepo prednost.

"Pred letom dni je Real izločil zasedbo Cityja, toda tokrat je dinamika drugačna. City je precej boljši v obrambi in je bolj potrpežljiv, toda največja sprememba je Erling Haaland. V pretekli sezoni je City na Bernabeuu izgubil zaradi norih pet minut. S Haalandom se to ne bi zgodilo. Real Madrid ne bi mogel igrati na enak način," je prepričan Rooney. 

Manchester City v zadnjem času v domači Premier League melje vse pred seboj, na velikem derbiju je ugnal tudi dolgo časa vodilno ekipo prvenstva Arsenal. Nazadnje so doma oddali točke 18. februarja, ko so remizirali pri Nottinghamu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.