Šport > Nogomet
826 ogledov

Sprva enosmeren promet, hitro 0:2 na mestnem obračunu

Edin Džeko Profimedia
Inter hitro dvakrat v polno.

Po 1:1 na tekmi med madridskim Realom in Manchester Unitedom sta v drugem polfinalu lige prvakov na zelenico San Sira stopila mestna tekmeca AC Milan in Inter, na papirju so bili domačini rdeče-črni.

A ti so se zelo hitro znašli v velikem zaostanku. Črno-modri so namreč povedli že v osmi minuti, ko je po podaji iz kota odlično reagiral napadalec Interja Edin Džeko. Ta je ob neodločnem Davideju Calabriji z bližine sprožil z volejem in žogo neubranljivo poslal v mrežo.

Ta se je znova zatresla že tri minute kasneje. Inter je lepo kombiniral, Lautaro Martinez je prepustil žogo Henriku Mhitarjanu, ki je neoviran stekel v šestnajsterec in nato s strelom po sredini gola še v drugo premagal vratarja Mika Maignana.

Henrik Mhitarjan | Avtor: Profimedia Profimedia

Francoski čuvaj mreže je bil nemočen tudi v 16. minuti, a je na njegovo srečo projektil nekdanjega člana Milana Hakana Çalhanoğluja zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je Maignan zaustavil strel Armenca Mhitarjana.

Šele v 30. minuti je prvo omembe vredno akcijo uprizoril tudi Milan, do strela je prišel Calabria, ki pa je zatresel le zunanji del mreže.

Nato je na drugi strani v kazenskem prostoru padel Martinez, sodnik Jesús Gil Manzano pa je dosodil enajstmetrovko. A posredovali so v sobi za VAR in glavnega sodnika pozvali na ogled posnetka. Prišlo je do spremembe odločitve, čeprav je do stika med Argentincem in branilcem Simonom Kjærom prišlo, so delilci pravice najverjetneje ocenili, da je bil kontakt preslaboten za najstrožjo kazen. 

Lautaro je nato v 34. minuti močno sprožil nekoliko izvem šestnajsterca, okroglo usnje je poletelo nad prečko. 

Rdeče-črni, na povabilo kluba si je tekmo sicer prišel ogledati tudi Novak Đoković, ki je na primer tako kot Goran Dragić navijač AC Milana, so bili nenevarni vse do glavnega odmora.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Šele v 49. minuti je nevarno sprožil Brahim Diaz, vendar je žoga poletela mimo Interjevih vrat. Enako se je zgodilo dve minuti kasneje, ko je iz dobrega položaja slabo meril Brazilec Junior Messias. 

V 53. minuti pa je bil Inter blizu tega, da bi povišal vodstvo. Alessandro Bastoni je odlično prodrl, podal do Džeka, ki se je iz oči v oči znašel z Maignanom, slednji pa je z obrambo preprečil še višji zaostanek svoje ekipe.

Deset minut kasneje pa se je zatresel okvir vrat na drugi strani. Olivier Giroud je prišel do žoge v osrčju Interjevega šestnajsterca, se odločil za podajo nazaj, kjer je iz prve sprožil Sandro Tonali. Okroglo usnje je zaustavila vratnica.

V naslednjem obdobju ni bilo večjih nevarnosti za oba vratarja, pri Interju je sicer branil André Onana, nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović pa je bil na klopi, maloštevilni streli na obeh straneh so se po pravilu končali z uspešnim blokom branilcev.

Šele v 83. minuti je do obetavne akcije prišel Roberto Gagliardini, ki je imel priložnost, da bi ustrelil na vrata Milana, vendar se je odločil za preigravanje, pri tem pa izgubil žogo.

Na drugi strani je s prostega strela poizkusil Theo Hernández, a ni bil pretirano nevaren.

Že v sodnikovem dodatku je do strela prišel še Tommaso Pobega, vendar meril preveč po sredini gola, Onana pa tako ni imel težav pri krotenju žoge.
 

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

AC Milan : Inter   0:2 (0:2)
Džeko 8., Mhitarjan 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.